Musik är också kommunikation

Myt och Verklighet

Giannis Harouls på Uppsala Konsert & Kongress. Foto: John Göransson

Afshin och Alexandra, vinmakare och vänner på Kreta, blev föräldrar härom dagen. Afshin är född i Uppsala av iranska föräldrar, Alexandra i Washington av grekiska föräldrar. Nu gör de fantastiska viner tillsammans, på Alexandras pappas vingård i bergen ovannför Chania.

Jag tänkte på dem i går, när jag och Louise tog tåget till Uppsala för att gå på konsert. Den kretensiske lutspelaren och sångaren Giannis Haroulis var på sitt första besök i Sverige och det var fullsatt. Förutom en handfull svenskar var det bara greker i publiken. Giannis, som gärna pratar med publiken mellan låtarna, kände sig tvungen att fråga om det var någon mening med att han sade något på engelska ”Finns det någon här inne som inte pratar grekiska?” Normalt en märklig fråga i en konsertlokal i Uppsala men här var frågan berättigad.

Vi åkte till uppsala för att…

View original post 310 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s