fbpx

Släpper grekerna in oss 15 juli?

Hur blir det? Kommer jag att bli ombokad igen, eller kommer jag iväg? Grekland All Inclusive har läst hundratals inlägg från oroliga människor, mest greker, som har köpt flygbiljetter till Grekland. Nu är det bara fem dagar kvar, regeringen har ännu inte gett besked.

Vi kommer inte att kunna lova att vara först den här gången, det är många medier som bevakar frågan. Men så fort vi får veta så får du veta, det kan vi lova.

Diskussionens vågor går höga. Mest diskuterar grekerna, det kan man förstå. De vill hem till familj och vänner och snart stängs fönstret, när skolorna börjar och semesterperioden är över. ”Jag har biljetter med Ryanair till Thessaloniki…” ”Jag ska flyga med SAS till Aten…

Det blir förstås mycket spekulationer också. ”Jag läste någonstans att…” ”En på flygbolaget sade att…”. Is i magen! Flygbolagen och charterarrangörerna vill inte att vi ska boka om innan det är klart, så att de måste skicka iväg tomma plan om de får landa från 15 juli.

Booking.com

Utgången är högst oviss, det står och väger. Å ena sidan flygbolag, researrangörer, hotell- och restaurangägare som blir alltmer desperata. Det gäller i synnerhet på populära ”svensköar” som Kreta och Rhodos. Därtill alla greker som vill återförenas med sina familjer, de flyger mest till Aten och Thessaloniki. Å andra sidan det faktum att mer än hälften av de nya Covid-19-fallen i Grekland är ”import” med utländska turister. Om myndigheternas inte kan övertyga grekerna om att de har situationen under kontroll kan de tvingas till åtgärder. Dessutom följer alla med spänning vas som händer varje dag 15.00 grekisk tid. Då släpper Folkhälsomyndigheten den senaste statistiken över upptäckta fall och döda. Även om trenden är stadigt minskande så är den inte tillfredsställande nog för att våra nordiska grannländer ska släppa in oss.

Grekland All Exclusive har också för avsikt att resa till Grekland nästa vecka. Men för varje dag som går minskar utsikterna för att det ska hända. Vi håller tummarna, förstås. Och vi har örat mot rälsen, för att kunna berätta vad som händer. Beslut i frågan väntas komma i dag, fredag. Till dess kan du läsa här vad som gäller för sommarens resor till Grekland. Den informationen uppdateras alltid så fort något ändras.

Prenumerera!

5 reaktioner till “Släpper grekerna in oss 15 juli?

 • 11 juli, 2020 kl. 13:52
  Permalink

  Blir man testad innan man går ombord på planet hem?

  Svar
 • 10 juli, 2020 kl. 17:41
  Permalink

  Verkar inte som grekerna gav nån uppdaterad info om oss svenskar idag. Fasen vad frustrerande, får vi besked på måndagen precis som britterna fick? Blir väldigt tätt inpå ifall det visar sig att beskedet är negativt! Den här väntan är fasen inte bra för hjärtat, man vågar ju inte längta efter stranden det kanske inte blir nått ju….

  Svar
 • 10 juli, 2020 kl. 11:43
  Permalink

  För oss utlands greker är väl det öppna portar

  Svar
  • 10 juli, 2020 kl. 12:29
   Permalink

   Det handlar om att direktflyg mellan Sverige och Grekland är stoppat. Var du bor eller vilket medborgarskap du har eller var du bor är inte relevant. Du kan ta dig till och från Grekland med mellanlandning i andra länder.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: