fbpx

Bekräftat: Direktflyg från Sverige till Grekland från 20 juli!

Uppdaterad 16 juli 15:00

När tillåts direktflyg mellan Sverige och Grekland? 20 juli, säger Svenska UD i dag, torsdag. 22 juli, sade den grekiska regeringens talesperson Stelios Petsas i onsdags. Senare på torsdagen sade han också 20 juli. 31 juli, sade Aegean Airlines och hänvisar till ett beslut från Greklands regering som ingen annan har sett. Tusentals resenärer väntar på besked. Precis innan denna artikel publicerades ändrades texten på Aegeans hemsida. Nu säger alla 20 juli.

Att flygstoppet inte hävdes 15 juli blev klart först på torsdagen. Då ställe bolagen in in alla flyg till och med 19 juli. Det var då Aegean ställde allt på huvudet med meddelandet att det inte blir några flyg före 31 juli.

Grekland All exclusive har ägnat en del möda åt att försöka reda ut vad som gäller. Men vid halvfemtiden på torsdagen fanns det fortfarande två datum kvar, båda från normalt kassaskåpssäkra källor. Svenska UD sade 20 juli på torsdagen. Greklands regeringstalesperson Stelios Petsas sade 22 juli i måndags. Aegeans Airlines hemsida sade 31 juli på torsdagen. Vem skulle man tro på?

Booking.com
Sent på torsdagen bytte Aegean ut den felaktiga informationen på hemsidan,

På torsdagen meddelande svenska UD följande: ”Grekiska myndigheter har beslutat att införa förbud av direktflyg från Sverige till och med 19 juli 2020.” Nu är datum alltså tillbakaflyttat två dagar. Detta bekräftades senare av den grekiska regeringens talesperson Stelios Petsas.

UD i appen Resklar på torsdagen.

Senare på torsdagen meddelade Aegean på sin hemsida att flyg till och från Sverige är inställda fram till 31 juli.

Grekland All Exclusive har förgäves försökt få kommentarer från SAS och Aegean. En centralt placerad källa på Fraport säger till Grekland All Exclusive att det inte finns någon officiell information annat än den NOTAM som säger att direktflyg mellan Grekland och Sverige är stoppat till och med 19 juli. Källan vill inte spekulera i varifrån Aegean har fått sin information, mer än att ”de kanske har information som vi inte har”.

Ekathimerini på Torsdagen.

Ett samtal med kundtjänsten på Aegean gjorde oss inte klokare. ”Flygningarna 23 och 26 juli är inte inställda”, säger bolagets representant. Han hade ingen förklaring till varför bolaget hade information på sin hemsida som motsade detta.

Det hela påminner om det gamla talesättet: ”Om du har en klocka vet du vad klockan är. Om du har två klockor är du osäker.” Vi hade tre klockor och är totalt förvirrade. Vi hoppas att regeringar och flygbolag pratar ihop sig nästa gång, innan de kastar ur sig nya datum.

3 reaktioner till “Bekräftat: Direktflyg från Sverige till Grekland från 20 juli!

 • 18 juli, 2020 kl. 17:42
  Permalink

  Som vi greklandsvänner vet så betyder obligatoriskt munskydd att även att en del kretensare använder det 🤭.
  För övrigt finns redan en del turister här men majoriteten är fastlandsgreker

  Svar
 • 18 juli, 2020 kl. 17:31
  Permalink

  Idag söndag har man återinfört munskydd för att få handla på Supermarkets vilket vi fick se live i Rethymnon, så läget känns svajigt även på plats.

  Svar
  • 18 juli, 2020 kl. 17:36
   Permalink

   Det slarvades en hel del med de där munskydden när de var obligatoriska. Det är väl bara att dra på ett innan man går in i affären. Smittspridningen är fortfarande extremt låg i Grekland.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: