fbpx

Obligatoriskt Covidtest till Grekland återinförs

Loading...
Loading...

Från och med onsdag måste alla som reser till Grekland ha intyg på ett högst 72 timmar gammalt, negativt Covid-19-test. Från och med tisdag måste alla fylla i en PLF-blankett, oavsett om de reser till eller från Grekland.

Samtidigt, meddelar Aegean Airlines, återupptas nu de inrikes flygförbindelserna med Thessaloniki. Inrikesresor tillåts bara av följande skäl:

  • Nödvändiga affärsresor
  • Nödvändiga familjeskäl
  • Hemresa för permanent bosatta
  • Av hälsoskäl, med intyg

PLF-blanketten måste nu alltså fyllas i inte bara av dem som reser till Grekland utan även av dem som lämnar landet. Blanketten måste skickas in senast dagen innan ankomst.

Aegean skriver att flygförbindelserna, såväl inrikes som utrikes, kommer att fortsätta, men med reducerad tidtabell. Aegean fortsätter att erbjuda fri av- och ombokning för alla kunder.

Hela Grekland försattes i lockdorn i lördags, efter en okontrollerad ökning av antalet insjuknade och döda i Covid-19. Allt är stängt, utegångsförbud råder. Det är helt enkelt ingen bra idé att resa till eller från Grekland just nu, om man inte har tvingande skäl att göra det.Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: