fbpx

Grekland: Hårdare tag mot dem som struntar i restriktionerna

Voiced by Amazon Polly
Loading...

Nu inrättas en ny kontrollstyrka som ska se till att grekerna följer restriktionerna i landet. Smittan minskar, men långsammare än i omvärlden, vilket antas bero på att många struntar i att använda munskydd och hålla avstånd. Fortfarande arrangeras ”coronafester” runtom i landet, samtidigt som vaccinationerna går trögt.

Regeringens expertkommitté kom med flera tråkiga nyheter på fredagen. visserligen minskar smittan i Grekland, färre dör och sjukhussängar kan nu frigöras till patienter som inte har Covid-19. Men det går inte fort nog och det är alldeles för tidigt att sänka garden. Det nattliga utegångsförbudet kommer att bli kvar, liksom kravet på munskydd för alla överallt och obligatoriska självtester för många yrkesgrupper.

Musikförbudet kan hävas

Samtidigt sade ministern för ekonomisk utveckling, Adonis Georgiadis att grekerna kan räkna med att nästa vecka få ta del av planen för att dra ner på vissa restriktioner. Han nämnde förbudet mot musik på uteserveringarna och maxgränsen på 100 personer på tillställningar som bröllop.

Georgiadis kommenterade också fiaskot för vaccinationsprogrammet på Greklands öar. På Samos har vaccinationerna tillfälligt stoppats på grund av att så få har anmält sig. Georgiadis uttryckte bestörtning över att öborna vägrar att vaccinera sig mitt i turistsäsongen. Som lyckat exempel använde han Kithnos, där 90% är vaccinerade, vilket gör ön till ett säkert resmål.

Vaccinationer, smitta eller lockdown

Det börjar nu stå klar för Greklands regering att landet har små utsikter att nå flockimmunitet genom vaccineringar. Den närmaste månaden blir avgörande, eftersom Grekland nu har öppnat för vaccinationer av alla som är över 18 år. Om vaccinationskampanjen misslyckas finns två alternativ: att immuniteten uppstår genom smitta eller genom att slå till med en ny lockdown för att hejda smittan.

4 thoughts on “Grekland: Hårdare tag mot dem som struntar i restriktionerna

 • 6 juni, 2021 kl. 08:17
  Permalänk

  Tack för dina balanserade reportage, alltid intressanta att läsa.

  Svar
  • 6 juni, 2021 kl. 14:59
   Permalänk

   Tack för din feedback! Det uppskattas.

   Svar
   • 6 juni, 2021 kl. 17:01
    Permalänk

    Följer ditt inlägg vid varje nyhet, tack för informativ information. Hur ser det ut på min favoritö Zakynthos.

   • 6 juni, 2021 kl. 18:48
    Permalänk

    Ganska bra:
    REGIONAL UNIT OF ZAKYNTHOS
    Vaccination coverage with at least. 1 dose: 38.09% Test
    positivity index: 0.07%
    7-day. CMO cases / 100,000 inhabitants: 2.8
    Weekly trend: Declining

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: