fbpx

Grekland: Nya lättnader i restriktionerna

Voiced by Amazon Polly
Loading...

Uppdaterad 9 juni, 16:00.

I dag, torsdag annonseras nya lättnader i coronarestriktionerna från lördag 12 juni, med anledning av att smittan och trycket på sjukvården har minskat den senaste tiden. Det meddelade regeringens expertkommitté på onsdagseftermiddagen Det nattliga utegångsförbudet inleds 01:30, i stället för 00:30 och uteserveringarna kommer att tillåtas spela musik.

Dessutom kommer maxantalet deltagare på bröllop och andra privata tillställningar öka till minst 200, men inte förrän 1 juli. Det är också troligt att det nattliga utegångsförbudet tas bort helt från 1 juli, skriver Kathimerini. Reglerna om munskydd inomhus och utomhus väntas inte förändras.

De närmaste dagarna kommer parlamentet att debattera vilka privilegier som ska tilldelas de som har vaccinerat sig. Bland förslagen finns tillträde till konserter och teaterföreställningar samt restauranger och barer inomhus. Premiärminister Kyriakos Mitsotakis sade i går, tisdag, att restaurangägare ska få rätt att neka ovaccinerade tillträde. Dessa regler kommer att träda i kraft när alla från 18 års ålder har fått möjlighet att vaccinera sig, vilket man tror ska inträffa om ett par veckor. Mer om det kan du läsa i den här artikeln.

Parlamentsdebatten är mest formalia, eftersom regeringspartiet Nea Demokratia har egen majoritet i parlamentet och således vinner alla omröstningar, även om alla andra partier röstar emot. Det händer ytterst sällan, regeringen backas som regel upp av mittenpartierna.

Grekland All Exclusive bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar så fort det är möjligt. Alla gällande regler finns i den här artikeln.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: