fbpx

Stora folksamlingar när Grekland lättade på reglerna

Loading...

I går, lördag, var första dagen som Grekland lättade på reglerna för att resa över kommungränserna. Det ledde till stora folksamlingar och rena flyktbeteenden i Aten och andra storstäder.

Storfest i Thessaloniki.

Till åtminstone nio på kvällen, då utegångsförbudet trädde i kraft, såg det ut som det brukar när våren kommer till Grekland, förutom att alla stod upp, eftersom serveringarna har stängt.

I centala Thessloniki hade mer än 150 personer med drinkar i händerna samlats i en gatkorsning utanför de butiker som sålde dem. Ekathimerini rapporterar om liknande scener från flera platser i Aten.

Tidningen rapporterar också om en utomhusfest på Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki, som samlade över tusen deltagare och pågick till söndagsmorgonen.

Grekland befinner sig just nu på toppen av den tredje vågen av Covid-19, med många döda och stort tryck på sjukvården. Ändå har landets regering beslutat att lätta på restriktionerna, mycket beroende på att folk är trötta på reglerna och struntar i att följa dem. Det finns förstås också ekonomiska orsaker. Thessaloniki är en av de tre regioner som har undantagits från en del av lättnaderna, på grund av det stora antalet smittade.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: