fbpx
Covid-19Grekland All ExclusiveLockdownResorVaccin

Vad gäller om jag vill åka till Grekland?

Det som står i den här artikeln gäller sedan 1 juni 2022. De grekiska myndigheterna kan när som helst ändra reglerna, så vi reserverar oss mot fel som tillfälligt kan uppstå på grund av detta. Vi uppdaterar texten så fort något ändras, men det kan ske med kort varsel. Om du planerar att resa eller redan har bokat, kom tillbaka hit innan avresan, så slipper du förhoppningsvis otrevliga överraskningar.

Artikeln uppdaterades 23 oktober 2022


Inresa

Resehandlingar

Om du inte har nödvändiga resehandlingar kan flygbolaget neka dig ombordstigning. Just nu är det:

  • Boardingkort
  • Pass eller nationellt ID-kort

Om du saknar rätt resehandlingar är flygbolaget enligt de grekiska reglerna skyldigt att avvisa dig. Det är också ditt ansvar att checka in i tid. Du har inte rätt till hjälp eller ersättning från flygbolaget om den nekade ombordstigningen beror på dig. Det kan alltså bli mycket dyrt att försöka flyga utan rätt resehandlingar.

Om flygbolaget eller färjerederiet släpper ombord dig på planet utan rätt resehandlingar så riskerar du att utvisas och då är det flygbolaget som ska bekosta hemresan.

Ditt pass eller nationella ID-kort måste vara giltigt till dess du lämnar Grekland.

Vad gäller för barn?

Särskilda regler gäller barn som reser ensamma till Grekland eller reser med någon annan än vårdnadshavare, exempelvis med mor- och farföräldrar eller kompisars föräldrar. Prata alltid med flygbolaget innan du bokar resan, olika bolag har olika regler!

Vi har nu samlat all information om detta i en separat artikel som du hittar här.

Inreseregler och Covid-19

Sedan 1 maj är alla reserestriktioner kopplade till Covid-19 borttagna. Du behöver alltså varken vaccinationsintyg eller intyg på negativt test. De slumpvisa testerna på flygplatserna är också borta.

Från 1 juni avskaffades de flesta kraven på munskydd i Grekland.

Munskydd rekommenderas (men nästan ingen bryr sig)

  • Kollektivtrafik utan numrerade platser (stadsbussar, spårvagn, tunnelbana etcetera)
  • Taxibilar
  • Apotek
  • Inomhus ombord på passagerarfartyg
  • Sjukhus, äldrevård och liknande
  • Vid av- och påstigning och ombord på flygplan

Om du får Covid-19 i Grekland

Om du är på resa i Grekland och får Covid-19 behöver du inte längre sitta i karantän. De särskilda karantänsrummen på grekiska hotell är avskaffade sedan början på juli 2022. Om du är bosatt i Grekland måste du fortfarande isolera dig i fem dagar om ditt Covidtest är positivt, det gäller alltså inte för turister. De kan välja om de vill isolera sig i fem dagar på det hotell de bor på eller bara under de dagar som återstår av hotellvistelsen.

Smittade besökare har också rätt att resa fritt i Grekland, men måste hela tiden bära ett godkänt munskydd, klassat FFP2 eller ΚΝ95.

Vaccinationsintyg och tester

Alla krav på vaccinationsintyg är avskaffade.

Avstånd och andra begränsningar

  • Alla lokaler har rätt att släppa in besökare och kunder till 100 procents kapacitet.
  • Rekommendationen att hålla 1 meters avstånd kvarstår.
  • Du får stå vid bardisken
  • Om det är fullt i en lokal kan du få vänta utanför

Tips och råd

Ha alltid med dig ett covidtest och ett munskydd. Du kommer att behöva det om du får Covid-19 på resan.

Undvik att trängas och var restriktiv med handskakningar/kramar. Många greker särskilt äldre, är fortfarande rädda för att bli smittade.

Fråga inte folk om de är vaccinerade. Om de tycker att du ska veta det så kommer de att tala om det för dig.

Källor

Källor till den här artikeln är främst Greklands regering, Greek Travel Pages och Kathimerini.

87 svar på ”Vad gäller om jag vill åka till Grekland?

  • Hej! Vilken bra sida ni har gjort för att få info!
    Har en fråga då jag ska resa med mina två barn utan deras pappa. Ni skriver tat det inte behövs något medgivande då men såhär skriver grekiska ambassaden:
    A written declaration of consent from the second parent if they are travelling with only one parent/legal guardian. The said declaration must be signed and the signature validated by the competent Greek authorities (such as Citizens’ Service Centers, Police Departments etc).
    Vad är det som gäller?
    Tack!
    Monica

    Svar
  • Hej! Jag insåg nu att mitt pass går ut den 13.e september och vi ska resa den 11:e juni (1 vecka) kommer det att funka eller finns det regler för giltighetstid? Mvh Miska

    Svar
    • Inga problem.

      Svar
  • Jag läste att man behöver ett Föräldramedgivande (ska resa till Grekland med min dotter utan hennes pappa, vi har gemensam vårdnad) och klickade på länken i artikeln till grekiska konsulatet, de vill dock inte alls kännas vid det här och hänvisar till ”Swedish authorities or polish” (gissar att de menar Polisen). Polisen säger att de inte gör sånt, så VEM gör det egentligen?! De borde vara MÄNGDVIS med föräldrar som är skilda som reser till Grekland med sina barn….

    Svar
    • Föräldramedgivandet behövs bara om barnet reser utan någon vårdnadshavare, exempelvis med mor- eller farföräldrar. Vi har uppdaterat texten och förtydligat det.

      Svar
  • Ska som sagt flyga på måndag och åker reguljärflyg. Vid incheckning vill de ha covidbevis samt negativt test på yngsta barnet som ej är vaccinerad pga ålder. Om det nu stämmer att restriktioner tas bort från och med imorgon försvinner det automatiskt vid incheckning då? Har endast läst på denna sida om restriktioner och ej någon annanstans. Re open är inte uppdaterad eller någon annan sida. Har alltså inte checkat in ännu via telefonen

    Svar
      • Checkade nyss in inför resa imorgon och covidpass krävdes.

      • Då gjorde flygbolaget fel. Det beror troligen på att de inte hade uppdaterat sina system ännu. Det var, som du vet, 1 maj i går. I Grekland är det röd dag även 2 maj.

  • Hej, vi har en resa till Rhodos bokad islutet av maj med barn som är mellan 5-12 år. Tror ni att inresereglerna kommer att ändras innan det? Har Grekland gått ut med någon indikation att dom kommer att ta bort kravet på test? Tack för en bra sida!

    Svar
    • Hej. Jag undrar också då vi reser med en under 12 år. Står på olika ställen om ev ändringar från 2 maj. Hoppas på svar då det är då vi åker

      Svar
    • Vi har uppdaterat. Men någon officiell bekräftelse finns ännu inte.

      Svar
  • Hej. Denna självtest för barn som behövs för själva visstelsen i Grekland har jag fått olika informationer om. Jag har informerats att man måste gå till en apotek för att göra denna test så att apotekaren kan registrera barnen i systemet. Vad är det som gäller? Jag själv förstår det som att man själv skriver ut formuläret, gör testet själv på barnet och fyller i formuläret. Det skulle vara skönt att veta innan man åker iväg för påsk.

    Svar
  • Hej, åker till Grekland 6/4 med familj på två barn. (8 och 10 år)
    Stämmer det att barnen inte behöver göra ett PCR eller antigentest då det räcker med ett self-test samt skriva ut en declaration? Self-test = sånt man köper på apotek och får svar efter 15 min?

    Står följande på swedenabroad:
    Minderåriga resenärer, 4–17 år, kan resa med ett negativt självtest. Testet får inte vara äldre än 24 timmar vid avfärd och följande formulär ska fyllas i inför resan, Self-Test declaration (self-testing.gov.gr)

    Svar
    • Nej det stämmer inte. De måste ha ett test med intyg för inresa. Det är I Grekland det räcker med självtest. Det står ganska tydligt i texten.

      Svar
  • Rekommendation om att testa sig vid hemkomst gäller inte längre.

    Svar
    • Det är sant. Vi plockar bort det. Tack för att din uppmärksamhet!

      Svar
    • Hej! Ska till Rhodos den 15e maj och mitt vaccinpass för andra dosen går ut den 10 maj. Undviker helst ta 3e dosen men i dagsläget måste jag väl ta den. Men de svenska covidpassen går ju att ”uppdatera” och förlänga giltighetstiden på, man uppdaterar då med 9 månader. Är det detta datum de går på eller kollar de när man fick sista dosen? Med vänlig hälsning, Erik

      Svar
      • Så här ”uppdaterar” du ditt covidbevis med nio månsder: ta den tredje dosen.

  • Sigvard Broden

    Hej
    På travel.gov.gr kan man läsa att inresa (för bla EU medborgare)

    is permitted by showing the EU Digital COVID Certificate, which contains information about one of the following:

    a) Vaccination certificate (for those who have completed vaccination for COVID-19 at least fourteen (14) days before arrival) valid for 9 months after the completion of the basic vaccination and without time limit for travellers who have received the booster dose,

    Jag tolkar detta som att om man fått en 3:e vaccindos gäller Covidbeviset utan tidsbegränsning efter denna spruta och inte endast i 9 månader. Har jag fel?

    Svar
    • Jag vet att det står så. Men de svenska Covidbeviset har ett slutdatum och det är vad vi rättar oss efter.

      Svar
    • Hej! Tack för en väldigt välinformerad sida!

      Jag och en väninna åker till Kreta den 23/4. Båda två är fullvaccinerade (vi har tagit vår tredje dos). Jag blir lite orolig kring den här ”slumpmässiga” testningen på flygplatsen. Det är nämligen så att jag precis blev frisk från Covid-19, och vad jag förstått så kan ett PCR-test/Antigentest visa positivt en lång tid efter att man tillfrisknat.

      Vet man hur frekvent dessa ”slumpmässiga” testningar görs? Hur stor är chansen att man inte blir utvald och slipper sitta i karantän fast man egentligen inte är sjuk? Och om man har oturen att bli testad, vad gör man för att förklara att man redan haft Covid och nu är frisk?

      Svar
      • De slumpmässiga testerna på flygplatserna är ganska få, i synnerhet om du kommer från ett annat EU-land. Jag förslår att du tar ett självtest innan du åker, så att du kan känna dig säker.Du borde inte testa positivt så långt efter tillfrisknande men om du testar positivt på ett antigentest (sådana tas på flygplatserna) så kan du fortfarande smitta andra. Det vill du väl inte?

  • Hej!!
    Tusen tack för en toppen sida med allt man behöver veta el kan fråga om….

    Vi ska åka med färjan från Fethiye/ Turkiet till Rhodos den 4/4. Vi är alla vaccinerade med spruta nr två den 24/9 2021. Måste vi ta vaccin nr tre innan vi åker eller räcker det med nr två? Planen är att titta på boende med två olika mäklare, är det ok att åka med i mäklarens bil eller vad säger reglerna?

    Soliga hälsningar
    Petra

    Svar
    • Ni måste ta den tredje sprutan. Och visst kan ni åka med mäklaren.

      Svar
  • I dagsläget är det ”slumpmässig” testning vid inresa till Grekland. Hur ser planerna ut kring den restriktionen? Kommer även den tas bort 1/3-22?

    Svar
    • johngransson

      Det tror jag inte.

      Svar
  • Hoppas det blir ändring ang. vaccinbevisets giltighet. Som det är nu kommer inte vi som var tidiga med 3:e sprutan att kunna åka i höst

    Svar
    • johngransson

      Det kommer att hända mycket innan hösten.

      Svar
  • Peter berg

    Hej, det är en sak jag aldrig lyckas reda ut. Pcr o antigen, 72 timmar eller 24. Om jag tar ett antigen som är inom 24 timmar då jag reser från Arlanda men 26 då jag kommer till Athen. Var räknas tidsgränsen? Det är ju flygbolaget som ska kolla pcr o Antigen då man börjar flygningen. Det diffsr 600 kr mellan antigen o pcr o alla, skriver olika.

    Svar
    • johngransson

      Det handlar om när du kommer till den grekiska gränsen. Det är alltså tiden när du landar på flygplatsen som ska vara högst 72 eller 24 timmar. Det bästa är att ta ett antigentest på avreseflygplatsen. Ta gärna ett självtest innan. Om det är positivt ärr det bara att avboka, så slipper du betala för antigentestet och slipper resan till och från flygplatsen. Lycka till, hoppas det går bra!

      Svar
  • Jag reser med ett barn som är 14 år och ett som är 4 år och som inte får vaccinera sig. Vi har bokat all inklusive och kommer att bara vara på hotellet. Äldsta barnet kommer att enl de regler som finns att antigentesta sig på Arlanda innan vi åker. Men kan det bli några övriga problem för oss på plats? Tänker kanske mest på hotellets restaurang osv..

    Svar
    • johngransson

      Tyvärr gjorde ett fel på sidan oss tvungna att döpa om alla länkar, vilket fick det resultatet. Du kan hitta artiklarna med sökfunktionen eller genom att bläddra bland kategorierna. Vi uppdaterar de felaktiga länkarna vartefter, men det finns väldigt många artiklar, så det kommer nog aldrig att bli färdigt, eftersom vi prioriterar att skapa nytt innehåll. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter!

      Svar
    • johngransson

      All inclusive har vi ingen koll på. Det är därför sajten heter Grekland All Exclusive. Trevlig resa!

      Svar
  • Är munskyddskraven samma för vaccinerade och ovaccinerade?

    Svar
    • johngransson

      Ja. Det är svårt att veta vilka som är vaccinerade och inte när de kommer in i butiken.

      Svar
  • Hej! Behöver barn under 6 år som besökt Grekland isolera sig i 7 dagar när vi kommit hem till Sverige?

    Svar
    • johngransson

      Det finns över huvud taget ingen sådan rekommendation, den avskaffades i april. Du rekommenderas att testa dig när du kommer hem. Det kan du göra på flygplatsen, svaret får du inom en halvtimme. Har du barn under sex år kan du strunta i rekommendationen, om du själv är frisk.

      Svar
  • Hej! Under fliken ”checklista inför avresa” står det att man ska hämta ut sitt covidbevis högst 72 eller 48 timmar innan avresa, men det spelar väl ingen roll när jag laddat hem mitt covidbevis? Eller är det något jag inte förstår?
    Mvh
    Ola

    Svar
    • Stämmer. Det står fel. Ska ändras. Tack för påpekandet.

      Svar
  • Hej!
    På vilken sida kan jag hitta vilka länder som räknas som gröna? 🙂 tusen tack för en toppen sida med bra info!

    Svar
  • Vi är ett resesällskap på 5 personer. Får vi åka i samma hyrbil eller finns det begränsning för hur många som får åka i samma bil?

    Svar
    • Nej, bara att bilen måste vara typgodkänd för fem personer.

      Svar
  • I en artikel i Vagabond som publicerades på nätet säger Harry Theoharis att krav pcr-provet avskaffas inom kort och ersätts med det mycket billigare antigen-test.

    Svar
    • De överväger att göra det, läser jag i grekiska tidningar. Det är inte samma sak som att de kommer att göra det.

      Svar
    • Therese Sunnlid

      Stämmer det att på flygplatsen kan bli utsatt för stickprovskontroll och om det är positivt bli satt i karantän? Fortfarande 2022?

      Svar
      • johngransson

        Ja, det stämmer. Åtminstone enligt Greklands regering och Aegean Airways.

  • Jimmy Wennerström

    Hej!
    Ang. Melkers inlägg. Vi som ganska nyligen haft covid, jag själv 21:e april, har ett dilemma. PCR tester visar ofta positivt flera månader efter tillfrisknande så dom går bort för reseintyg. Vaccin hinner man kanske inte få. Jag själv har bokad resa 6:e juli till Kreta. Hinner inte få mina sprutor då bokning för min åldersgrupp inte öppnat ännu. Jag har alltså ”rätt att få resa till Kreta” men inte möjlighet få fram handlingarna. Vet någon hur man kan lösa detta?

    Svar
    • Tyvärr är det dokumenten som ger dig rätt att resa, inte din sjukdomshistoria. Boka ett gratis PCR-test direkt (1177.se) så vet du om det ger positivt utslag (det kommer det nog inte att göra).

      Svar
  • Melker Welléus

    Hej! Det står på Greklands officiella webbsida för turister att ett ”certificate of recovery” från officiella myndigheter eller certifierade labb. Jag kan däremot inte hitta någonstans vilka laboratorium som är godkända? Då jag har påvisat antikroppar (senast idag) undrar jag om det är möjligt att slippa ta ett PCR-test och således spara de pengarna. Tack! /Melker

    Svar
    • Det kan du inte skaffa i Sverige. Bara PCR-tester fungerar än så länge.

      Svar
    • Nej, du slipper inte PCR-testet.

      Svar
  • Hej,

    Kan jag segla mellan öar och hamnar på min egen båt efter den 6 juni. Vi bor ombord.

    Svar
    • Ingen aning. Vi vet ingenting om segling, tyvärr.

      Svar
  • Hej. Jag har en fråga ingen hittills svarat på. Vi vill resa. Och vi vill resa med en 5 åring. I Sverige testar vi inte 5 åringar och när jag försöker boka pcr-test för barnet blir jag nekad pga barnets ålder. Generellt sett verkar man inte testa barn som är yngre än skolåldern. Men grekerna verkar kräva att även riktigt små barn testas. Så vi står inför ett dilemma. Har även försökt boka pcr-test i Köpenhamn o flyga ut den vägen men även där är svaret att barnet är för litet för test.

    Svar
    • Flera medlemmar i gruppen har testat minderåriga. Fråga i Facebookgruppen, kanske någon hjälpa dig.

      Svar
  • Det här med gissning om att munskydd utomhus inte längre kommer att vara ett krav i juli, vad baserar det på? Har den Grekiska myndigheten uttalat sig och blir det då troligtvis i början/mitten/slutet av juli (förstår att smittoläget kommer att avgöra)

    Mvh

    Hanna

    Svar
    • Jag baserar det på uttalanden från ministrar i den grekiska regeringen. När det blir hänger, precis som du säger på smittoläget.

      Svar
    • Så här står det också, längre upp i artikeln: ”Att exempelvis ställa frågan ”Kommer kravet på munskydd att vara avskaffat när jag åker i juli” är meningslöst, eftersom ingen kan svara på den. Gå in här ofta, vi uppdaterar alla svar så fort ny information kommer.”

      Svar
  • Katarina johnsson

    Hej,har bokat resa till kreta 15 maj,jag är vaccinerad sen januari. Hur gjorde du för att skaffa fram vaccinationsbevis?

    Svar
    • Var ser du att jag har ”skaffat fram ett vaccinationsbevis”? Det går inte. Du måste skaffa ett PCR-test.

      Svar
      • Tror Katarina menade mig. Jag bad klinikchefen på sjukhuset där jag arbetar skriva ett intyg på engelska.

  • Rörigt är det sannerligen. På Sweden abroad säger dom att vaccinations bevis inte är giltigt för inresa till Grekland, på grekiska myndigheters sidor säger dom att det är okey. SAS säger att dom följer vad grekiska regeringen säger. Här är jag med vaccinations bevis på engelska och funderar på om jag måste betala dyrt för pcr test när jag är vaccinerad. Vad är det som gäller egentligen?

    Svar
  • Hej, jag kan beskriva hur det var att resa idag, den 6 maj, Stockholm, Aten, Naxos. Jag har bara tagit en spruta så jag började med ett PCR test, 1250 kr på Mariatorget i Stockholm, sedan PLF hade jag fyllt i tidigare, och eftersom SAS ställde in min resa så fick jag byta bolag till Aegean och sova över i Rafina och sedan återvända till flygplatsen i Aten och flyga inriker. Kort sagt, inga som helst problem. Jag checkade in över nätet, fick visa PLF och PCR vid gaten, planet var helt fullt till Aten och kom och gick i tid. Det serverades trist macka och vatten på flyget och mask på, sedan hade hotelservice som hämtade och körde tillbaka till och från hotellet i Rafina. Vi åker allt från Rafina istället för från Pireus om vi ska ta bår. Bättre på alla sätt och Rafina är en underbar liten stad. I alla fall, tillbaka till inrikes, inga som helst problem där heller, dom tittade bara på passet och bordingcard och sedan var planet halvfullt. Så enkelt var det med det. På flygplatsen var det en slags halvcatering som gällde, man kunde köpa mat och dricka men fick inte sitta vid borden men var som helst annars. På planet frågade jag min granne om han fortfarande körde med sms, svar aldrig. Vem orkar med den idiotien. Mitt tips är att smslarvet försvinner i veckan, men vill man resa nu, så är resandet inga som helst problem
    .

    Svar
  • Kerstin B Konstantara

    Tack för ditt svar med mycket bra info för mig.

    Svar
  • Kerstin B Konstantara

    Hej och tack för uppdateringarna.
    2020 ingen Rhodosresa. Hoppas på slutet av september 2021 och att få träffa vår familj.
    Vet vad som gäller betr mask men undrar om mask också måste bäras på stranden. Funderar också vad gäller på hotell- samt poolområdena.
    Mvh
    Kerstin Konstantara

    Svar
    • Du behöver inte ha munskydd på stranden eller vid poolen. Men du måste ha det på väg till och från, det gäller även på hotellet. På hotellet måste du ha munskydd i alla allmänna utrymmen, utom när du sitter ner vid ditt bord. Du kommer att ha munskydd på från det du kliver in på flygplatsen i Sverige tills du kommer in på ditt hotellrum i Grekland. Sedan kommer du att ha det överallt, utom vid poolen eller stranden och när du sitter ner för att äta. Om du inte vill ha munskydd ska du inte åka till Grekland. När kravet avskaffas vet ingen, men det kan dröja tills Grekland ha nått flockimmunitet.

      Svar
  • Hur kommer charterverksamheten för segelbåtar att verka i sommar? Iofs är det slutna sällskap ombord, som borde vara trygga och testade – och i fjol hörde det till skepparens skyldigheter att ta tempen på sin besättning och bokföra den dagligen. Men, hur är läget nu – får båtarna lämna hamnarna och vad har sagts om högsäsongen juni-juli? Besättningarna seglar ju från ö till ö, och kan visserligen isolera sig själva rätt väl med ordentlig proviant, men ändå? Samtidigt är ju charterverksamheten en enorm business för den grekiska ekonomin. Se bara på de tusen båtarna i halvmiljonklassen i Alimos marina.
    Tacksam om du har mer information om det här!

    Svar
    • Jag vet inget om att segla i Grekland. Du vet säkert mycket mer.

      Svar
  • Arvid Runestam

    Hej!
    Jag har läst Din senaste uppdatering ”Greklandsresa.”
    Jag vill börja med att så mycket tacka Dig för denna sida och alla goda svar med viktig och intressant info Du förmedlar om allt oavsett ämne.
    FRÅGA:
    Vad tror eller vet Du om följande ex. situation:
    Jag flyger till Grekland från Arlanda nu 27 april.
    Landar Athen och har då flygbiljett på Olympic köpt på nätet för flyg till Skiathos 28 april.
    Är jag tillåten att att gå ombord och flyga till Skiathos utan speciella skäl än att umgås med vänner över påsk?
    Jag är svensk medborgare och äger ett boende på Skiathos. Är mitt ägande av boende ett ”speciellt” skäl enligt rådande regler att få resa dit från Athen med flyg? Karantän sju dagar är jag medveten om att jag måste finna mig i.
    Har någonstans läst att boten 5 000 eur gäller för brytandet mot karantänsregeln. Stämmer det?
    Mvh
    Arvid

    Svar
    • Allt du frågar om står i texten, men jag ska försöka reda ut det ändå:
      Jag tycker att du borde avstå från att resa, om ditt enda syfte är att fira påsk med vänner. Sannolikt kommer grekerna bara att få fira påsk med familjen i år, upp till nio personer. Om du reser 27 april är du fortfarande i karantän när påsken infaller.
      Du behöver inte ange något skäl till att du reser. En ifylld PLF och ett negativt PCR-test är vad du behöver. Att du äger en bostad i Grekland har ingen betydelse i sammanhanget.
      Det stämmer att det kostar upp till 5 000 euro att bryta mot karantänsreglerna. Tänk på att du ska sitta i karantän när du kommer hen till Sverige också.

      Svar
  • Sophia Hedlund

    Finns det några indikatoner på när man kan få resa in i Grekland utan pcr test och 7 dagar karantän om man är vaccinerad eller har antikroppar? Finns det också någon information om varför man inte får göra det resan nu?

    Svar
    • Det står i texten. Efter 14 maj, enligt planen, ska du kunna resa med negativt PCR-test, antikroppar eller vaccin. Varför du inte får göra det redan nu får du fråga Greklands regering.

      Svar
      • Hej, TUI ställer in resor till delar av Grekland i hela maj

      • Självklart.

      • Du får läsa lite mer noggrant.

      • Sophia Hedlund

        Har du funnit nån information om man som vaccinerad kan visa upp sitt vaccinatopnskort? Dom går jue inte att få på engelska så hur ska man kunna komma in som vaccinerad då?

      • Då får man skaffa ett PCR-test. Eller vänta med att åka tills de elektroniska intygen kommer.

      • Du kan inte resa med ditt vaccinationskort.

    • Det kommer en artikel om det i morgon.

      Svar
      • Hej!

        Oturligt nog fyller min son 18 år i juli så när han bokat resa så sent som möjligt dvs i början av augusti är det inte säkert att han hinner ta tredje sprutan om vi inte lyckas få tid direkt i anslutning till 18-årsdagen. I mitten av juni var det 9 månader sedan spruta 2. Vad gäller om man hinner fylla 18 och inte har ett giltigt covidpass? Finns det inget sätt att kunna gå på restaurang mm? Enligt rådgivaren på resebolagen så gäller de test man tar i Sverige pcr, antigen under hela vistelsen. Jag frågade om det eftersom jag tolkat att det endast gällde 24 timmar. Vad gäller egentligen? Är ju ingen idé att åka om man inte får göra något på plats.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa