fbpx
KretaNyheterRisker

Kraftigt jordskalv strax öster om Kreta

Ett jordskalv som uppges ligga på 6,2 på Richterskalan inträffade på tid halvtolvtiden på förmiddagen, grekisk tid, i havet strax öster om Kreta, uppger det nationella observatoriet i Aten. De första rapporterna visar att en kyrka i staden Sitia har rasat samman och att flera byggnader har skadats. Det finns inga rapporter om personskador.

Mediererapporter talar också om att vägar har blockerats av ras, bilder visar stora stenblock som spärrar av mindre vägar. Epicentrum ligger i havet 23 km öster om Zakros på sydöstra Kreta och uppges ha inträffat på omkring 8 kilometers djup.

Skalvet kändes över stora delar av den grekiska övälden, ända upp till Attikahalvön och i västra Turkiet.

Jordbävningen i Arkalochori på Kreta 27 september, som enligt Atens Seismologiska Observatorium låg på 5,8 Richterskalan, orsakade ett dödsfall och skadade tusentals byggnader. Men Efthymis Lekkas, VD för Atens Seismologiska Observatorium, sade att skalvet inte ska jämföras med det som inträffade i Arkalochori, man nu undersöker man om det har haft någon påverkan.

Sitia är en hamnstad i östra Kreta som har omkring 10 000 invånare.

Den seismiska aktiviteten i området har varit hög hela hösten. Strax efter skalvet utanför Kreta på tisdagen inträffade två skalv på runt 4,0 på Richterskalan i havet sydväst om Karpathos.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa