fbpx
NyheterRiskerVäder

Grekland: Nyheter och Videor från ovädret ”Ballos”

Vi har samlat ihop ett antal videoklipp som visar hur ovädret ”Ballos” har dragit fram över Grekland. I dag, fredag, håller det mesta stängt på det grekiska fastlandet och öarna i norr. Tusentals samtal har kommit till räddningstjänsten. Det har handlat om kraftiga regn och åska, översvämmade byggnader, människor som behövt hjälp med evakuering, kullblåsta träd och annat. I norr har snön vräkt ner och gjort många vägar ofarbara.

På Evia letar räddningstjänsten efter en 70-årig man som befaras ha svepts med av det framrusande vattnet. Under fredagen fortsatte ovädret sakta söder- och österut och påverkar i stort sett hela landet. På östra Kreta har flera vägar blivit ofarbara på grund av jordskred.

En studie från Atens Nationella Observatorium visar att regnmängden i Aten har ökat med 15 procent de senaste 30 åren, samtidigt som antalet regniga dagar har minskat med omkring 3%. Det innebär fler dagar med stora regnmängder och det bekräftas av statistiken. Antalet dagar mer mer än 30 mm nederbörd har fördubblats. Mellan 1991 och 2020 noterade observatoriet 17 dagar med regnmängder över 50 mm, jämfört med 10 dagar för perioden 1961-1990, skriver Kathmierini.

En buss i Aten evakueras sedan den fastnat i vattenmassorna.
Nyhetsinslag från olika delar i Grekland.
Bilder från Kos.
Snö i längst i norr, skyfall och översvämningar längre söderut.
Väderrapport från Viglas skidanläggning i norra Grekland.
Fler dramatiska bilder från Kos.
En timelapse visar ”Ballos” framfart i Agios Nikolaos på östra Kreta.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa