fbpx
AdventskalenderJulVäder

Lucka 8: Jag drömmer om en torrskodd jul!

Hur är vädret i Grekland vid jultid? Hur långt är ett snöre? Det enkla svaret är att man inte firar jul i Grekland för vädrets skull. Om du vill vara säker på att få lite sol och värme ska du inte åka till Grekland mellan november och mars.

Vi har firat jul i Grekland nio gånger och visst har vi haft både strålande sol och värme. Första gången vi firade nyår i Chania var det 24 grader varmt på tolvslaget. Det har aldrig upprepats. Vi har badat på julafton, vi har haft minusgrader och snö, hällregn och storm… Vi har blivit mycket blöta, framför allt om fötterna, när dagvattenbrunnarna svämmar över och gränderna förvandlas till floder.

En jul kom vi med sista planet från Chania innan snöfallet stängde flygplatsen. Den vanligen korta turen till Aten blev en dubbelt så lång mardröm. Piloten fick avbryta landningen i sista ögonblicket och ta upp planet, på grund av de kraftiga vindarna på landningsbanan. Vi vacklade till slut av planet, det var första gången jag drack sprit klockan före frukost i Aegeans lounge på Atens flygplats.

Vädret varierar förstås också beroende på var i landet man befinner sig. Rent statistiskt är det varmast på Kreta och kallast i norr. Här finns väderstatistik för hela Grekland i december.

Denna juldag 2019 höll vi oss inomhus. Foto: John Göransson.

Grekland All Exclusives adventskalender 2022

Här hittar du alla luckor i vår adventskalender från 2022. Alla artiklar om julfirande i Grekland finns här. Lucka 1 Lucka 2 Lucka 3 Lucka 4 Lucka 5 Lucka 6 Lucka 7 Lucka 8 Lucka 9 Lucka 10 Lucka 11 Lucka 12 Lucka 13 Lucka 14 Lucka 15 Lucka 16 Lucka 17 Lucka 18 Lucka…

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa