fbpx

I Grekland går ingen flygskam på torra land

En sak som har stötts och blötts länge i Grekland är att skapa ett nät av sjöflygförbindelser. Tanken är att skapa alternativ till de långsamma och ofta omständliga båttransporterna med snabba flexibla tvärförbindelser mellan olika öar i södra Egeiska havet. Men hittills har alla initiativ stött på patrull, av ekonomiska eller politiska skäl. Det är också lätt att misstänka att passagerarrederierna och inrikesflyget har agerat för att slippa konkurrens.

Men nu har det börjat röra på sig, skriver Greek Travel Pages

Ett nyligen träffat avtal mellan regionen Södra Egeiska öarna, flygbolaget Hellenic Seaplanes  och Greek Water Airports handlar om att 20 flygplatser ska binda samman 19 öar. Öarna är Rhodos – 2 flygplatser, Chalki, Symi, Tilos, Karpathos, Kastellorizo, Agathonissi, Nisyros, Astypalea, Kassos, Mykonos, Santorini, Kythnos, Kea, Andros, Sikinos, Serifos, och Donoussa.

Symi. Snart med flygplats? Foto: John Göransson.

Enligt de regionala myndigheterna kan projektet vara flygfärdigt om 18 månader, alltså lagom till våren 2021.

Booking.com

Diskussioner pågår också om att addera Kalymnos, Leros, Lipsi, Syros, Paros, Naxos, Milos och Amorgos, ett avtal för dem beräknas vara färdigt innan årsskiftet.

Vi får se hur det går denna gång. Hittills har det, som bonden sade när han klippte grisen, varit väldigt mycket skrik för väldigt lite ull. Projektet är redan försenat med fem år och jag försäkrar att onlinebokningen inte har öppnat ännu.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: