fbpx

De första turisterna landar i Grekland 12 april

Loading...

Snart landar de första turisterna i Grekland. En grupp på knappt 200 holländare på Rhodos. All Inclusive, förstås. Annars skulle de svälta ihjäl, eftersom alla restauranger, barer och caféer kommer att ha stängt.

Det hela är ett slags försöksverksamhet, driven av Greklands turistmyndigheter och researrangörerna. Man kan säga att hela resan är en karantänvistelse. De ska stanna i åtta dagar och de får inte lämna området. Med snabbtester och munskydd, utegångsförbud efter 21.00. Både de och personalen, de enda de kommer att träffa, ska testas innan och efter resan. Allt för att kontrollera om skyddsåtgärderna var tillräckliga för att Grekland ska kunna välkomna utländska turister.

Att det finns människor som vill resa så är svårt att förstå. Av alla sätt att uppleva ett land på måste detta vara ett av det sämsta. Vi antar att de får resan gratis, eller till kraftigt nedsatt pris. Eller så vill de resa så här.

Vi längtar till Grekland, men vi väntar gärna lite till, om vi får åka till ett land, inte ett interneringsläger. Vi minns förra årets test med de ”buffébesvikna” svenskarna. Det är tydligen dags för ett nytt PR-haveri. Skönt att det inte är svenskar denna gång. Kanske hade de svenska charterarrangörerna det goda omdömet att tacka nej?

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: