fbpx

Lång dags färd mot Grekland

Loading...

Sent på söndag kväll kom Katia äntligen hem till sin familj i Grekland. Efter en lång resa med många kontroller och köer fick hon äta sin mammas Gyro Pita. Resan var odramatisk men lång. Hon har ett råd till alla som måste åka till Grekland nu: Var ute i god tid!

Här är den första rapporten från resan.

När Katia vaknade på måndagsmorgonen var karantänkravet officiellt avskaffat. Men hon vågade inte lita på det förrän de grekiska medierna rapporterade om saken. Det spelade ingen roll, eftersom hon kom hem sent på söndag kväll, när det nattliga utegångsförbudet redan hade trätt i kraft.

Det var ingen trängsel vid gaten på Arlanda Flygplats, men incheckningen tog tid.

Hur var kontrollen på Arlanda?

”Det var lång kö till incheckningen på Arlanda och det tog tid när de skulle kolla Testintyg, PLF och Pass/ID för alla. Det var inte så mycket folk på flygplatsen, men det tog ändå lång tid. Vid gaten blev jag och några andra uppropade och fick gå igenom hela proceduren en gång till.”

Hur var flyget?

”Det var gott om plats, jag hade en egen stolsrad till Frankfurt. Ombordservicen hos Lufthansa bestod av en flaska vatten och en chokladbit, Aegean Bjöd på vatten, smörgås och chokladbit och rullade ut dryckesvagnarna. Plötsligt kändes det som vanligt, det var en fantastisk känsla.”

I Aten gick inpasseringen smidigt, även om kontrollen var betydligt mer rigorös än vanligt. Några tvingades lämna test, beroende på sina PLF. Katia blev inte uttagen och kunde åka direkt hem.

Katia fotograferar den ödsliga flygplatsen i Frankfurt.

4 thoughts on “Lång dags färd mot Grekland

 • 19 april, 2021 kl. 19:46
  Permalänk

  Varför inte flyga hela vägen med utmärkta Aegean Airlines ? De flyger från Arlanda, med samma bolag hela vägen o bara ett byte i Athen minskar restiden o stressen. Jag har de bästa erfarenheter av Aegean Airlines

  Svar
  • 19 april, 2021 kl. 21:13
   Permalänk

   De flyger bara en gång i veckan.

   Svar
 • 19 april, 2021 kl. 19:24
  Permalänk

  I december flög jag Arlanda – Athen – Chania. Med Aegean Airlines. Eftersom jag inte är så händig med Smart-phone o dy så hade jag också min PLF och PRC-test utskrivna på papper. DÅ gick det sabbt o raskt undan, till hands utan krångel ! Lade märke till att alla som stod där o fipplade med sina telefoner, o DET tog tid. Ha dina papper klara i handen så går det fort.

  Svar
  • 19 april, 2021 kl. 21:28
   Permalänk

   Jadå. Aegean är Europas bästa flygbolag.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: