fbpx

Dokument: Så fyller du i din PLF inför Greklandsresan

Grekland har avskaffat kravet på PLF från 15 mars 2022, så den här texten är inaktuell.

Om du åker till Grekland måste du fylla i en Passenger Location form, PLF. Det gäller alla som kommer till Grekland, oavsett hur du tar dig in i landet och varifrån du kommer. Här är en steg för steg-guide till hur du fyller i din PLF.


Den här texten uppdaterades 16 juli 2021.

Nytt: Du kan nu använda din PLF för att registrera testintyg du har fått i Grekland. Sådana behöver du för att resa från fastlandet tillöarna och vice versa. Läs hur du gör i slutet av artikeln.

Du måste skicka in din PLF innan du checkar in på flyget. Du får din PLF med QR-kod direkt. Den måste du kunna visa upp vid boarding, annars kan du bli nekad att gå ombord på planet!

För aktuella inreseregler, läs här.

Förberedelser

Detta behöver du ha till hands när du fyller i blanketten:

 • Ditt bokningsbesked
 • Pass eller nationellt ID-kort (bara för dig själv, för resten av familjen behövs det inte)
 • De adresser du ska bo på de första 24 timmarna i Grekland
 • Namn, telefonnummer och mejladress till minst en anhörig i Sverige

Startsidan

Klicka här så kommer du till startsidan för att fylla i din PLF. (Öppnas i nytt fönster)

Klicka på “Start Here >

Skapa nytt konto eller logga in

Om du nyligen har fyllt i en PLF är det bara att logga in och skapa en ny. Annars måste du registrera ett nytt konto.

Skriv in din mailadress och välj ett lösenord (minst 6 tecken). Klicka på “Submit“. Vänta på ett mail från Hellenic Republic – travel.gov.gr.

Öppna mailet och klicka på länken. Då kommer du tillbaka till inloggningssidan och kan logga in.

Första steget

Du måste bocka i de tre rutorna före att komma vidare. Överst: Du intygar att du har läst reglerna för inresa. Mitten: Du lovar att inte ljuga. Nederst: Du lovar att bara fylla i ett PLF-formulär för hela familjen. Klicka på “Continue“.

Alltså: Bara ett formulär för hela familjen!Välj hur du kommer in i landet (Landvägen, Flyg, Kryssningsfartyg eller Färja), klicka “Continue“.


Flyginformation

Överst: Flygbolagets namn. Nästa rad: Flightnummer. Tredje raden: Ankomstdatum. Fjärde raden: Ankomstflygplats. Om du flyger vidare inom Grekland ska du fylla i namnet på den första flygplatsen, bocka i rutan “Please check if there is a connection flight” och fylla i flygbolag, flightnummer och ankomstdag för nästa flight. Klicka på “Continue

Hälsofrågor

Om du väljer “Complete vaccination måste du också välja vilket land du är vaccinerad i (välj “Sweden” i rullgardinslisten), vilket vaccin du har tagit och när du tog den sista dosen. För att kunna använda det valet måste du ha varit färdigvaccinerad i minst 14 dagar och ha hämtat ditt covidbevis.

Valet “Recovery from Covid…” är rätt meningslöst, eftersom det är dyrare och besvärligare att skaffa ett sådant intyg än att skaffa antigentest med intyg (självtest fungerar inte). Vaccination och covidbevis är gratis.

Du kan och ska bara fylla i de här uppgifterna för dig själv. Övriga familjemedlemmar måste också ha med sig giltiga dokument, men ska alltså inte fylla i något här.

Personuppgifter

Fyll i efternamn (inga å, ä eller ö, titta på din bokningsbekräftelse hur de har stavat). Sedan kön och ålder. Vi scrollar vidare.

Välj om du reser med pass eller nationellt ID-kort. Skriv sedan in numret på ditt pass/ID-kort (inte personnumret). Fyll i ditt mobilnummer. De övriga numren kan du strunta i. Din e-postadress är redan ifylld. Tryck “Continue“.

Adress i Sverige

Nu fyller du i din hemadress (utan å, ä eller ö). Om du har besökt ett annat land inom två veckor innan ankomst ska du skriva vilket. Sedan intygar du att du har med dig ett högst 72 timmar gammalt PCR-test och klicka “Continue“…

Adress i Grekland

Här ska du fylla i var du ska bo. Ska du bo på mer än ett ställe, kryssa i rutan och fyll i. Klicka sedan “Continue“. Du kan bara fylla i två adresser, även om du ska bo på flera ställen. Fyll i dem, strunta i resten!

Nödkontakt

Du måste också fylla i uppgifter för någon hemma som kan kontaktas i nödfall. Namn, stad, telefon och e-post. Klicka på “Continue“.

Familjemedlemmar

Fyll i efternamn, förnamn och ålder på alla familjemedlemmar som ska med på redan. Sedan klickar du på “Continue”. Om du reser tillsammans med någon som inte är familjemedlem han hen också åka med på samma PLF, förutsatt att ni ska bo på samma adress. Klicka sedan “Submit”.

Bekräftelse

Nu får du en bekräftelse, som också kommer som PDF med epost.

Ändra i din PLF

Du kan när som helst innan avresan gå in och ändra i formuläret för din PLF. Klicka de fyra strecken längst upp till höger på startsidan och välj “My Dashboard“. Om du klickar på pennan till höger om din PLF kan du ändra i din PLF. När din PLF har utfärdats kan du hämta den här om du klickar på ögat bredvid pennan.

Testintyg i Grekland

om du är ovaccinerad kan du behöva testa dig i Grekland. Om du vill resa från fastlandet till öarna och vice versa, eller besöka de “blandade zoner” som finns i Greklands nöjesliv måste du antingen vara vaccinerad eller har ett intyg på negativt test.

Du kan enkelt koppla ditt test till din PLF. Då kan personalen scanna din QR-kod. Gör så här:

Först behöver du logga in på din PLF. Läs ovan hur du gör. Sedan går du till den här sidan.

 • Kryssa i rutan för att intyga att du inte är en robot och klicka Continue
 • Fyll i din PLF-kod. Den står under QR-koden i din PLF.
 • Fyll i ditt pass- eller ID-nummer. Det står i din PLF.
 • Fyll i dina födelsedata (dag/månad/år) och klicka Continue
 • Om du har ett godkänt negativt test ska det nu infogas i din PLF. Annars får du ett felmeddelande.

Trevlig resa!
56 svar på ”Dokument: Så fyller du i din PLF inför Greklandsresan

 • 27 oktober, 2021 kl. 20:41
  Permalänk

  Hej! Tack för mycket bra information. Vet du om man behöver fylla i en PLF om man bara ska mellanlanda i Grekland? Vi ska åka från Cypern till Sverige och mellanlandar i två timmar i Grekland.

  Svar
  • 27 oktober, 2021 kl. 21:56
   Permalänk

   Jag tror faktiskt att du måste det.

   Svar
 • 30 augusti, 2021 kl. 17:15
  Permalänk

  Tack för bra instruktion! Har fått bekräftelse med QR-kod. Undrar bara över sista rubriken i vår plf Digital Certificate Den ser lite tom ut utn t ex passuppgifter, men det är väl ok när vi är fullvaccinerade och har separata dokument om det?

  Svar
  • 31 augusti, 2021 kl. 09:31
   Permalänk

   Så länge ni har en PLF med QR-kod och era Covidbevis är det inga problem. Trevlig resa!

   Svar
 • 29 augusti, 2021 kl. 00:00
  Permalänk

  Hej, ska till Kreta 23 september. Hur långt INNAN avresa kan jag fylla i PLF?

  Svar
  • 29 augusti, 2021 kl. 02:25
   Permalänk

   Innan incheckning räcker. 24-timmarsregeln är avskaffad.

   Svar
 • 2 augusti, 2021 kl. 19:13
  Permalänk

  Det står att man ska ha en PLF per familj/hushåll men vad gäller om man reser tillsammans med en vän som man vare sig delar hushåll eller är i familj med? Ska vi då ha varsin PLF? Om ja, ska vi ange varandra i dem?

  Svar
  • 2 augusti, 2021 kl. 19:49
   Permalänk

   Ja det ska man.

   Svar
 • 29 juli, 2021 kl. 10:11
  Permalänk

  Ville skriva ut er information om hur man fyller i en PLF för att kunna ha den liggande bredvid när jag fixar PLF. Får då svar att den fortfarande laddas och därför kan man inte skriva ut (detta också efter lång tid och meddelandet verkar röra frågor/svar efter er instruktion). Är detta något som kan åtgärdas från er sida?

  Svar
  • 29 juli, 2021 kl. 13:33
   Permalänk

   Jak kan inte göra något åt det. Du kan ha det på olika flikar i webbläsaren, eller ha instruktionen i datorn och fylla i i mobilen.

   Svar
 • 26 juli, 2021 kl. 15:17
  Permalänk

  Hej
  Det råder väldigt olika besked om vad som gäller, du säger att man SKA ha ett PLF/familj medan man på andra ställen kan läsa att man KAN ha ett gemensamt eller så KAN man ha ett PFL/ person inom samma familj, det ska fungera vilket som. Vi har nu fyllt i varsitt PLF för att kunna ange när vi vaccinerats men efter ditt svar ovan la vi till min fru som medresenär i mitt PLF, VI gick sedan in och skulle radera min frus ursprungliga PLG men alternativet radera finns inte?!?
  Frågan är alltså. KAN man ha varsitt ifyllt PLF eller MÅSTE man ha ett gemensamt / familj och i så fall kan min frus egna bara ligga kvar eftersom vi inte hittar någon möjlighet att radera det??
  Formuläret läses ju maskinellt, husnummer ska anges med siffror, vi har siffa och bokstav på huset, kan det anges utan att det blir strul?

  Svar
  • 26 juli, 2021 kl. 15:44
   Permalänk

   Om ni gör exakt som det står i guiden så blir det rätt. Den utgår från information från Greklands regering.

   Vi har svarat på de här frågorna många gånger nu. I guiden finns en bild, under rubriken “första steget”. Den föreställer tre kryssrutor som man ska kryssa i för att komma vidare. Vid den tredje kryssrutan står (översatt):
   “Jag kommer bara att skicka in en PLF för min familj/hushåll”.

   Vad är det som är oklart? Det finns bara ett besked, det som kommer från Greklands regering. Det är de som har skrivit den text jag citerade ovan. Vad som står på “andra ställen” kan du strunta i. Tänk på att hälften av allt som sägs i sociala medier sägs av personer som gissar, ljuger eller har missuppfattat alltsammans.

   Vi har också svarat på massor av frågor om vaccineringar mm. Man ska bara fylla i en PLF per familj/hushåll, oavsett om ni är vaccinerade eller testade. Det viktiga är att ni har covidbevis eller testintyg när ni kommer.

   Strunta i att fylla i bokstäver i husnumret. Det har naturligtvis ingen betydelse, Greklands regering ämnar inte skicka post till er.

   PLF betyder Passenger Locator form. De vill veta vart ni tar vägen när ni kommer till Grekland, helt enkelt.

   Detta med vaccinationer med mera är mer för att inskärpa vad som gäller när ni kommer. Du kan logga in på kontot och radera hela PLF:en och fylla i en ny. Det har vi gjort varje gång vi har fyllt i en när vi har gjort guiden.

   MVH
   Red.

   Svar
 • 23 juli, 2021 kl. 23:57
  Permalänk

  Tack för en toppeninfo i allmänhet och här om hur fylla i en PLF. Tacksam om ni kunde göra en motsvarande för Coast Guard Health Statement som man nu kräver för att åka båt till eller från de grekiska öarna. Tänkte båtluffa och reglerna kring denna hälsodeklaration är inte helt enkel att greppa. Ska de skickas in? Vad krävs? m.m.

  Svar
  • 24 juli, 2021 kl. 17:06
   Permalänk

   Vi har inte koll på det tyvärr. Men vi ska kolla.

   Svar
 • 18 juli, 2021 kl. 15:40
  Permalänk

  Skall man fortfarande fylla i 1 PLF blankett ifall man har olika typer av bevis angående covid, Jag skall t.ex testa mig genom Antigen, medans sambon har Covid Vaccinet färdigt med beviset,
  Man verkar ju bara kunna välja det ena eller det andra när man skall fylla i blanketten,

  Svar
  • 18 juli, 2021 kl. 16:16
   Permalänk

   Ja, bara en. Bevisen visar ni upp på flygplatsen. Här

   Svar
 • 25 juni, 2021 kl. 05:47
  Permalänk

  Jag har ett liknande problem, fyllde igår i PLF för min och fruns resa till Grekland 31 juli. Jag kunde kryssa för att jag var fullvaccinerad, vilket vaccin jag fått och även datum för senaste dosen men ingenstans kunde jag ange motsvanarande uppgifter för min fru, som också är fullvaccinerad men fick sista dosen senare. Räcker det att ange för mig men inte för henne eller ska vi ha ett PLF var ifyllt för att kunna ange vaccinering? Du skriver att inget hindrar från att ha mer än en PLF, menar du då att man kan varsitt PLF om man reser som ett gift par? När man börjar fylla i PLF är ju nästan det första man ska fylla i att man ”lovar att bara fylla i ett PLF-formulär för hela familjen.”
  Alltså vad gör vi?

  Svar
  • 27 juni, 2021 kl. 16:56
   Permalänk

   Ja, det räcker att du anger för dig själv, så länge ni båda har ett Covidbevis när ni landar

   Svar
  • 28 juni, 2021 kl. 13:48
   Permalänk

   Jag hr varit i kontakt med myndigheter i Grekland gällande detta, och dem sa att man enbart fylla i det som avser huvudpersonen. Sen ifall övriga medlemmar avviker, så är detta inget som man fyller i. Förutsatt att alla handlingar är på plats.

   Svar
 • 21 juni, 2021 kl. 17:54
  Permalänk

  The PLF is not correct. You can only mark one box if you are vaccinated, had sars or have a negative test, but in our case we have two passengers that have taken the vaccine and our three children have had COVID. So what should I fill in. And of course there is no one to contact. Pleas help me

  Svar
  • 22 juni, 2021 kl. 07:24
   Permalänk

   I don’t know why you write in English, the text refer to travelers from Sweden. My reply is only valid if you are. I don’t know about other countries.

   If you are vaccinated, you can not get a valid certificate for that before July, 1. You can’t even check that box, you will get an error message. You have to get an antigen test.

   You need to get a document, signed and stamped, for your children. It’s easier and cheaper to do an antigen test (rapid test).
   There is nothing stopping you from making more than one PLF-form.
   I hope you get a nice trip to Greece!

   Svar
 • 19 juni, 2021 kl. 00:15
  Permalänk

  Jag har råkat skriva in en bokstav fel på mitt mellan namn (Christina istället för Christine) i mitt dokument, kan det här med föra problem och vad bör jag göra?

  Svar
  • 19 juni, 2021 kl. 01:52
   Permalänk

   Du kan logga in och ändra fram till 23:59 dagen innan avresa.

   Svar
 • 11 april, 2021 kl. 22:32
  Permalänk

  Hej
  Jag råkade fylla i att jag är 47 år istället för 49 år som jag faktiskt är….nu är formuläret inskickat och QR-kod har kommit. Spelar det nån roll tro??

  Svar
  • 12 april, 2021 kl. 00:27
   Permalänk

   Det kan jag inte svara på. Har du provat att logga in och ändra eller fylla i en ny?

   Svar
 • 3 november, 2020 kl. 09:25
  Permalänk

  Hi, the link seems not to work.. I want to check my plf Submission document but it is not possible. Do others have similar issue?
  Thank you,

  Svar
  • 3 november, 2020 kl. 09:51
   Permalänk

   I just tested the link and it worked.

   Svar
 • 18 oktober, 2020 kl. 23:52
  Permalänk

  Hi,
  what does Greece mean by Permanent Address in PLF? I got confused. I have a flight from Berlin to Athens. I live in Athens. So should I put my Greek address there and Germany as a visited country within last 14 days (as I am now flying from Berlin)? Or should I put the place where I stayed in Berlin for last 14 days?

  Svar
 • 3 oktober, 2020 kl. 15:50
  Permalänk

  Travelling back to Manchester from create, when is the earliest I can fill plf form?

  Svar
  • 4 oktober, 2020 kl. 23:47
   Permalänk

   As soon as you have your flight number. But you don’t need to fill in a PLF when you are leaving Greece.

   Svar
 • 30 september, 2020 kl. 21:30
  Permalänk

  I fly from Stockholm to Copenhagen then to Athens. So then i fill in the flight from Copenhagen to Athens i guess? Otherwise how to i arrive in Greece? Thanks.

  Svar
  • 1 oktober, 2020 kl. 07:50
   Permalänk

   That is correct.

   Svar
 • 27 augusti, 2020 kl. 22:42
  Permalänk

  Some of the info seems contradictory. You have to agree to fill out only one form for your household yet all adults must fill out a PLF? So several forms per household will be submitted.

  Svar
  • 28 augusti, 2020 kl. 00:59
   Permalänk

   Not last time I checked. Then all members in the family could use the same form.

   Svar
 • 24 augusti, 2020 kl. 14:55
  Permalänk

  My post code came automatically and then said this was incorrect, how come

  Svar
  • 24 augusti, 2020 kl. 17:11
   Permalänk

   I have no idea. Will look into it.

   Svar
 • 14 augusti, 2020 kl. 23:01
  Permalänk

  Hi, i really need your help
  My flight is Tbilisi-Amsterdam, Amsterdam-Athens two separate flights. I guess i should only fill in the flight Amsterdam-Athens because there is no option for Tbilisi-Amsterdam. And as my permanent address is Georgia, in a question “Previously visited country” where transit city and permanent address country are excluded i should not mention non of them.

  Internal flight is domestic flight, for example ATH-JTR? And in “Emergency contact information” this contact should be a person from the same country or i can choose a relative who lives in Athens for example? Thanks 🙂

  Svar
  • 23 augusti, 2020 kl. 18:07
   Permalänk

   You shall not add transit countries, only countries you have visited. And it does not matter where your emergency contact lives.

   Svar
 • 12 augusti, 2020 kl. 20:53
  Permalänk

  Do you have any clue what I should put as the airline for a domestic flight that is “operated by” a different Airline?

  I’m flying Aegean to Athens (no problem), then “operated by” Olympic to Crete. The displayed flight number in my booking is an “A3” (Aegean) one, and from experience they’re using Aegean planes, but technically I guess the Airline would be Olympic, right?

  Svar
  • 14 augusti, 2020 kl. 11:44
   Permalänk

   It does not matter what you write.

   Svar
 • 12 augusti, 2020 kl. 14:45
  Permalänk

  My father is not technologically inclined and does not have a phone. What can he do if he is unable to get the code on time?

  Svar
  • 14 augusti, 2020 kl. 11:45
   Permalänk

   He can help someone print the form. He will most likely get the code around midnight (Greek time) the day of arrival to Greece.

   Svar
 • 6 augusti, 2020 kl. 00:12
  Permalänk

  Hello,
  it looks like the form is bit different now than what you described and atthe Welcome (blue) screen, it says ”One PLF should be submited per family”. Do you still think one form shuld be fill per adult?

  Svar
  • 6 augusti, 2020 kl. 05:06
   Permalänk

   I’ll have to look into that. Thanks for your comment.

   Svar
 • 4 augusti, 2020 kl. 16:51
  Permalänk

  I live with my partner and my son who is 8. Do I add my partner as an non-family member or as part of my family since we all live together

  Svar
  • 4 augusti, 2020 kl. 18:46
   Permalänk

   Adults have to fill in separate forms, family or not. One of you can fill in your son’s form.

   Svar
 • 4 augusti, 2020 kl. 13:49
  Permalänk

  Myself and husband travelling with 9 year old grandson but he does not live in same household so do I add him on as a family member or a non family member from different household or even just fill him a separate form out for his self don’t no what to do

  Svar
  • 4 augusti, 2020 kl. 18:48
   Permalänk

   Fill in a separate form for each of you. You can use the same email address and phone number for all.

   Svar
 • 2 augusti, 2020 kl. 22:10
  Permalänk

  ”If you are going to live in several places, you can click through and fill in all the addresses” – but I can put maximum two places in this form. ??? I’ll stay in 5 localisation during 14 days.

  Svar
  • 4 augusti, 2020 kl. 09:25
   Permalänk

   Well, Andrew, this may not be the summer to stay in 5 places in two weeks.

   Svar
 • 30 juli, 2020 kl. 11:08
  Permalänk

  I had to re do 5 times as doing all 11 family members and one non family 16yr old now it says all family on one form I’m confused do I do me as lead name and every family member on one and that’s it or if family is DIFFERANT household what do I do I feel like canceling trip too stressful

  Svar
 • 27 juli, 2020 kl. 21:34
  Permalänk

  How can you edit information on the PLF? Do I need to complete a new form if flight info is wrong? Thank you

  Svar
  • 27 juli, 2020 kl. 21:58
   Permalänk

   I really don’t know. Sorry. I would fill in a new.

   Svar
  • 20 augusti, 2020 kl. 09:53
   Permalänk

   You can edit. Login and click the link. In the top right corner, click on the 3 white bars. Click on the pencil icon to edit the form.

   Svar
 • 27 juli, 2020 kl. 16:24
  Permalänk

  Thanks so much. How do I fill flight details if I its not direct and have 2 connecting flight. In my case Dublin- Amsterdam, Amsterdam – Athens. Thanks!

  Svar
  • 27 juli, 2020 kl. 17:49
   Permalänk

   You should only fill in the flight Amsterdam-Athens.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»
%d