fbpx

Meltemi, Chania

Loading...
Loading...

Här, på Meltemi Café runt hörnet från Chanias strandpromenad, har vi suttit många gånger. Det känns inte som om vi har kommit till Chania förrän vi har tagit en kaffe och här och pratat lite med ägaren Yanis och hans buttre medarbetare Giorgos. Mat och dryck är sådär, men läget! Av någon anledning tunnar turistströmmen ut här. Bilden är tagen i slutet av juli 2014, det är proppfullt i hamnen men hit hittar bara ett fåtal.

Utsikt från vårt bord på Meltemi. Foto: John Göransson.

Det här var våra hemkvarter innan vi köpte vårt hus. Vi brukade på på hotel Teresa eller Alcanea, som ligger på ömse sidor om Meltemi. Yanis är en äkta Colombito, så kallas de som har växt upp i hamnkvarteren, eftersom den venetianska hamnen förr kallades Colombo.

Bli inte förvånad om du ser oss här runt lunchtid med en kaffe och en toast. Vi får ofta sällskap av någon av de många vänner vi fick när vi hade vårt basläger här, så det kan bli långa sittningar.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: