fbpx

Främlingar på grekiskt tåg

Loading...
Loading...

Tåget är det bästa sättet att färdas på i Grekland. Det är billigt, miljövänligt och bekvämt. Du slipper bilköer och tillbud orsakade av förare som inte borde vara fordonsförare. Utsikten genom fönstret är ofta hänförande.

Dessutom är tågen med de äldre kupéerna, där man sitter mittemot varandra, som gjorda för möten. Det tar inte lång tid innan samtalet är igång. På den här resan träffade vi två pensionärer från Spanien som hade känt varandra sedan småskolan. De var ute på sin årliga resa tillsammans. En ung dam från Aten skulle söka jobb i Larissa. Hon var en av de många välutbildade unga greker som saknar arbete. När vi gick av hade vi haft mycket trevligt och dessutom lärt oss massor.

Utsikt genom tågfönster i Centrala Grekland. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: