fbpx

New Kids On The Beach

Loading...

Kleopatra och Nikos. Hon är grek-kanadensare, han är från stan. Hon är sommelier, han är servitör. Ett ungt par som har förverkligat sin dröm och öppnat en restaurang. Som en fluga i mjölk (grekiskt uttryck) ligger den luftiga, ljusa och modernt inredda lokalen mellan alla traditionella restauranger och barer som ser ganska exakt ut som de gjorde på 80-talet, när Nea Chorastranden var centrum för Chanias badturism.

Stranden är fantastisk och det finns gott om ställen att äta och dricka. Men på The Five, som Klepatras och Nikos ställe heter, serveras modern fusionmat, fantastiska viner och bra öl. Till tsikoudian bjuds man på ckokladkakor som Kleopatra uppfann i studentrummet Vancouver. De har arbetat på de bästa restaurangerna i Chania, nu är det deras tur. De öppnade sommaren 2019 i ett helt nybyggt tvåvåningshus.

Nikos och Kleopatra i oktober 2020. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: