fbpx

Grekland skärper djurskyddslagarna

Loading...

Greker i allmänhet är djurvänner. Däremot finns det många greker, i synnerhet på landsbygden, som är grymma mot djur. Detta vill regeringen sätta stopp för och nu kommer en ny lag med skärpta straff och högre böter. Upp till tio års fängelse ska det kunna kosta att plåga ett djur, enligt ett lagförslag som parlamentet beslutar om på torsdagen.

Med nuvarande lagstiftning kan man straffas med minst ett års fängelse och böter på mellan 5 000 och 15 000 euro om man torterar eller dödar ett djur. Den nya lagen kommer att ge betydligt hårdare straff och högre böter. Det kommer också att bli högre böter för den som överger husdjur och en lång lista med andra handlingar som får djuret att fara illa. Straffskalan är betydligt hårdare än i den svenska djurskyddslagen.

Lagen instiftas som en reaktion på ett antal uppmärksammade fall av djurplågeri. För en stor majoritet av grekerna är det oacceptabelt att plåga djur, men många turister har bilden att greker i allmänhet är djurplågare. Det visar hur några få individer kan förstöra ryktet för ett helt land och hur förutfattade meningar kan få oss att ha fel uppfattning om ett helt folk.

2 thoughts on “Grekland skärper djurskyddslagarna

 • 11 november, 2020 kl. 19:10
  Permalänk

  DET VAR VERKLIGEN PÅ TIDEN!!!!!!!!!!!!

  Svar
 • 5 november, 2020 kl. 16:10
  Permalänk

  👍

  Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: