fbpx

Lockdown i Grekland förlängs till 7 januari.

Nu kom beskedet. Lockdown i Grekland förlängs till 7 januari. Skolorna förblir stängda, liksom skidanläggningar, restauranger, barer och caféer. Detsamma gäller förbudet mot resor och det nattliga utegångsförbudet.

I stort sett alla de nuvarande restriktionerna kommer att gälla till efter julhelgerna. Regeringens talesperson Stelios Petsas sade på en presskonferens att besked om detaljhandeln och en del andra verksamheter kommer senare i veckan. Läs mer om restriktionerna i de dagliga uppdateringarna.

Greklands lockdown infördes 7 november och skulle ursprungligen ha varat i tre veckor. Det nattliga utegångsförbudet infördes en vecka senare.

Regeringen har redan tidigare sagt att nattlivet inte kommer att tillåtas öppna innan ett vaccin finns på plats. Tidigare har det talats om att skolorna skulle öppna en vecka innan jullovet, men så blir det alltså inte.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: