fbpx

Greklands stänger gränserna 18 december

Loading...

Från och med 18 december måste alla som kommer till Grekland sitta i karantän i tio dagar. Dessutom ska alla snabbtestas för Covid-19 när de kommer in i landet. Det beslutade landets regering på måndagskvällen. Detta innebär att landets gränser i praktiken är stängda.

De som drabbas hårdast av dessa är de tiotusentals unga greker som studerar eller har tillfälliga jobb utomlands. Om de inte lyckas ta sig hem före 18 december så blir det i princip meningslöst för dem att åka till Grekland över julhelgerna.

Orsaken till att de nya reglerna införs är att Grekland, trots över fyra veckors lockdown och 23 nätter med nattligt utegångsförbud fortfarande har runt 100 dagliga dödsfall i Covid-19 och omkring 600 som vårdas i respirator. Regeringen har beslutat att göra allt för att hindra smittspridningen till dess vaccinationerna kommer igång i början av nästa år.

Alla inreseregler

De nya bestämmelserna gäller mellan 18 december och 7 januari. Här är alla regler för inresa:

  • Alla måste fylla i en PLF-blankett online
  • Alla måste visa upp ett högst 72 timmar gammalt negativt PCR-test
  • Alla måste genomgå ett snabbtest för Covid-19 vid ankomsten
  • Alla måste sitta to dagar i karantän
  • Den som uppvisar ett positivt snabbtest blir inte insläppt i landet

Övriga regler som gäller i Grekland under lockdown kan du läsa om i vår dagliga uppdatering:

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: