fbpx

I Ladadika finns Thessalonikis stökiga nattliv

Loading...

I Ladadika fanns en gång Tessalonikis magasin och pressar för olivolja. Numera är stadsdelen ett väloljat maskineri för stadens nattliv. Här finns hundratals restauranger, barer, caféer och klubbar, samt flera hotell.

Till Ladadika hittar man enklast genom att gå tio minuter rakt västerut från Aristotelestorget, ett kvarter ovanför strandpromenaden. Eller gå längs strandpromenaden och gå rakt norrut från hamnen.

Om du är ute efter genuina grekiska upplevelser, fine dining eller högklassiga drinkar ska du inte komma hit. Detta är bilfria nöjeskvarter, hit går man för att äta, dricka, umgås och framför allt för att ha roligt till gryningen.

Jag har lagt upp en liten video på YouTubekanalen:

Jag skulle bli glad om du gillar och prenumererar på min Youtubekanal! Det kommer att dyka upp mycket mer där så snart jag har hunnit redigera mitt material.

Jag bodde ett par nätter i Ladadika är jag var i stan i september, på Colors Ladadika Central Hotel. Ett helt OK ställe, med minimal service men bekväm säng och rent och snyggt. Jag hade en liten balkong med utsikt över gatulivet, tack och lov var balkongdörren ljudisolerad. Annars hade det inte blivit mycket sömn.

Vissa gator är bargator med ställen som spelar hög musik ut på gatan. Jag älskar musik, men jag avskyr när hårdrock, techno, grekpop och pubrock blandas i en kakafoni av konkurrerande barer. Hit kommer många turister för att festa, framåt natten kan det bli lite charterfylla av det hela, med skräniga britter och vingliga skandinaver. Så jag flydde från stadsdelen för att söka mer fokuserade upplevelser.

Men visst är Ladadika värt ett besök, om man undviker de stökigaste bargatorna. Trots stöket kände jag mig aldrig otrygg, eftersom det är fullt av glada greker överallt. Det är rätt mycket poliser  röresle också, kvällar och nätter står polisbussen parkerad alldeles utanför stadsdelen.

2 thoughts on “I Ladadika finns Thessalonikis stökiga nattliv

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: