fbpx

Grekiska öar: Kythera

Sommaren 2019 gav vi oss ut på en liten båtluff, för första gången på många år. Vi tog cyklarna med oss på bussen från Chania till Kissamos på västra Kreta och ställde dem sedan på båten för att ta oss till Antikythera, som jag ska berätta om i nästa artikel.

Eftersom vi blev så fruktansvärt uttråkade efter tre dagar på Antikyrhera hoppade vi på båten till Kythera och tillbringade dagen där, innan vi reste tillbaka till Kreta.

Detta bir ett kort inlägg. Vi stannade bara i några timmar på Kythera, i byn Diakofti, som ligger närmast den lilla hamnen. Huvudbyn låg på andra sidan bergen, några bussar dit gick inte och det hade varit en väldigt tuff cykeltur.

Panaoramabild från stranden vid Diakofti. Foto: John Göransson.

Det fick bli en dag på den utmärkta lilla stranden, med avbrott för lunch och förfriskningar på ett par av de många caféer och restauranger som låg längs stranden. Ovanför byn ligger ett dussin lägenhetshotell, en minimarket och inte så mycket mer. Vi hörde många olika språk talas, bland annat svenska. Mest pratades det grekiska. Det var långt ifrån trängsel.

Booking.com

Kythera ligger vid sidan om öluffarstråket och även om ön har flygplats så landar bara inrikesplan på den och den är för liten för chafterbolagens stora maskiner. Jag är säker på att det finns mycket att göra här och det vore orättvist av mig att recensera Kythera utifrån min begränsade erfarenhet. Inget av det vi gjorde och uppevde var vare sig fantastiskt eller hemst. Det var helt OK.

Frampå eftermiddagen var det dags att cykla tillbaka till hamnen och kliva på båten. Vår lilla öluff skulle snart vara avslutad. Vi får se när vi gör en härnäst. Om jag ska vara ärlig så längtar jag inte. Efter ett tiotal öluffar och ett trettiotal öar finns annat på önskelistan.

Jag brukade älska det här. Det gör jag inte längre. Foto: John Göransson.

En reaktion till “Grekiska öar: Kythera

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: