28 historier om Grekiska öar

Jag har besökt många grekiska öar sedan den där första resan till Rhodos på 70-talet. Jag berättar om den resan i två delar här och här. Senast jag räknade kom jag till 28 öar. Jag har skrivit en beskrivning av var och en av dessa öar. Jag arbetar mig bakåt i minnet, från den ö jag senast besökte och avslutar med den jag besökte först. Här är alla öar:

(Ioannina): Ön utan namn, Kythera, Antikythera, Chalki, Giali, Tilos, Mykonos, Tinos, Amorgos, Kofunissi, Syros, Evia, Astypalea, Kastellorizo, Kos, Nisyros, Telendos, Kalymnos, Symi, Lesbos, Chios, Samos, Santorini, Naxos, Agioi Theodori, Kreta, Rhodos

Varje del blir också en beskrivning av den resa som förde mig till just den ön.

Kom ihåg att detta är berättelser om mina upplevelser. Bli inte arg om jag hade en dålig upplevelse på en av dina favoritöar.

Det här inlägget blir ett slags paraply till de övriga, här lägger jag in länkar till varje ö. Mitt mål är att publicera en ny berättelse varje dag.

Varje ö är försedd med lite fakta, men jag kan knappast skriva heltäckande omdömen om något som finns på en ö jag besökte för kanske 20 år sedan. En del öar är så små att det inte finns så mycket att skriva om dem.

På hemsidan Greklandallexcusive.com finns nu 130 artiklar som handlar om Grekland. Politik, ekonomi, historia, kultur… och resor förstås. Massor av tips! Och massor av bilder!

2 kommentarer på “28 historier om Grekiska öar”

  1. Pingback: Snabbguide till öluffen - Grekland All Exclusive

  2. Pingback: Den enda grekiska ön som saknar namn - Grekland All Exclusive

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.