fbpx

Färre turister spenderar mer pengar i Grekland

Loading...
Loading...

Goda nyheter i statistik från Bank of Greece: Det kom något färre turister till Grekland under årets sex första månader, men de gjorde av med mycket mer pengar! Antalet turister minskade med en halv  procent, medan intäkterna steg med 16.4 procent. Halvtidsresultatet slutade på 9,407 miljoner turister, som tillsammans spenderade 5,509 miljarder Euro. Omkring två tredjedelar av turisterna kom från EU-länder.

Färre besökare, mer pengar. Ljuv musik i Greklands öron. Foto: John Göransson.

Antalet tyskar minskade med 7,1 procent till 1,352 miljoner, medan antalet britter ökade med 4 procent till 1.101 miljoner. Stora ökningar noterades också från Frankrike (528 000, +15,2 procent), men från övriga EU-länder minskade antalet turister med 5,2 procent. Antalet turister från USA ökade med 21,4 procent till 422 000, medan antalet Ryssar ökade med 0,5 procent till 153 000. Banken redovisar inga siffror för Skandinavien. Kryssningsresenärer som inte embarkerade i Grekland är inte heller inräknade.

Eftersom statistiken bara gäller till och med juni är det ännu för tidigt att säga om trenden håller i sig. Om den gör det så är det bra för Grekland, som knappast behöver fler turister men är i desperat behov av större intäkter.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: