fbpx

Julmusik från Kreta sju dagar före julafton

Loading...
Loading...

Upodaterad 17 december 2019.

Vad passar bättre så här i juletid, än en svenskproducerad jullåt på engelska, tillsammans med bilder på tusentals grekiska jultomtar på Kreta?

Det är elva dagar kvar till årets Santa Run i Chania. Då drar halva stan på sig tomtedräkter och vandrar genom stan. Det är som en enorm, långsasm, röd flodvåg som rinner ner geom stan och den venetianska hamnen. Senast var det bortåt 8 000 som deltog. Ofta ösregnar det. Det är framför allt en gigantisk folkfest. Som börjar på eftermiddagen och håller på till gryningen.

Vi var med ett par år men numera håller vi oss på åskådarplats. Första gången, 2013, var jag, min son och min mamma med. Tre generationer, mellan 18 och 81.

Pengarna, sponsorerna och deltagaravgifterna går till välgörenhet, noga redovisade. Mitt i krisen tog några eldsjälar på sig detta och de får Chania att koka av julglädje. I år var det nära att det blev inställt, men då grep Chanias borgmästare in och släppte till nödvändiga resurser.

Vill du veta mer om grekiska jultraditioner? Läs här!

För några år sedan gjorde jag och min kompis Andreas Stellan en jullåt tillsammans. Ja, alltså, han skrev txten och musiken, sjöng, spelade alla intrument och producerade alltsammans. Min uppgift vara att agera bollplank, morot och piska, så att den skulle komma ut.

Så i dag bjuder jag på den här videon, som består av videosnuttar och bilder jag har tagit vid fyra olika Santa Runs, hopklippta till Andreas jullåt. Ho ho ho!

En reaktion till “Julmusik från Kreta sju dagar före julafton

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: