fbpx

Korruptionen minskar i Grekland

Loading...
Loading...

I den förra artikeln om nyheter från Grekland glömde vi en av de viktigaste nyheterna: Korruptionen i Grekland minskar! När organisationen Transparency International publicerade sitt Korruptionsindex för 2019 visade det sig att Grekland har förbättrat sitt index från 45 till 48 och klättrat från 67:e till 60:e plats sedan 2018. Detta efter att ha legat i princip stilla i fyra år.

Grekland nämns i Transparency internationals rapport som ett av de tre länder som har minskat korruptionen mest, tillsammans med Ghana och Estland. Om du inte redan visste det så har Grekland brottats med omfattande korruption sedan nationens födelse 1832, ett problem som gick i arv från de Ottomanska härskarna.

Jämfört med Sverige är korruptionen fortfarande hög i Grekland. Vi hamnar tillsammans med Singapore och Schweiz på fjärde plats med 85 poäng, bara slagna av Danmark (87), Finland (86) och Nya Zeeland (86).

Transparency Internationals korruptionsindex, Corruption Perceptions Index, CPI, mäter upplevd korruption i offentlig sektor i 180 länder. Indexet baseras på en sammanvägning av upp till 13 källor med data från oberoende institutioner som specialiserat sig på analys av samhällsstyrning, affärsklimat och landrisker. Läs rapporten här.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: