fbpx

Vinstaden Naousa

Loading...
Loading...

Vi byter i dag ut vinjetten ”Dagens bild” mot ”Dagens bildpar”, eftersom det alltid handlar om två bilder. Den översta har vi lekt lite med, den andra är oredigerad.

Tio mil väster om Thessaloniki, i Centrala Makedonien, ligger Naousa, en stad med drygt 20 000 invånare. Stadens centrum ligger högt ovanför de stora vinodlingar som breder ut sig i tre väderstreck. Härifrån kommer en stor del av Greklands viner. De är av alla kvaliteter, från enkla bordsviner till riktiga höjdare.

Vi reste dit en höstdag 2018 för att äta en sen lunch på en av stadens tavernor. En utmärkt lunch med ett fantastiskt gott vin, en vit Xinomavro som kostade 12 euro. Det kan vara det mest prisvärda vin jag har druckit på en restaurang, jag hade gärna betalat 15 euro för en butelj i affären.

Efter lunchen övertalar min grekiskt la upp på en bild. Det var en mycket lyckad dag.

Ägaren och kocken i Naousa.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: