fbpx

Alla dessa grekiska katter

Det finns många katter i Grekland. En del av dem bor ihop med människor, en del bor på gatan. Det vanligaste är att de har valt ut en eller flera människor som sina beskyddare. Dit går de för att få mat och kel. Ibland flyttar de in, ibland inte. En del adopteras och blir innekatter, efter ett ingrepp hos veterinären som förändrar deras liv. Jag kan nästan höra hur katterna på gatan diskuterar för- och nackdelar med denna kirurgi.

Den lilla kattungen på den översta bilden hade helt sonika lagt sig mitt på kajen i Chanias hamn, mitt i voltan. Var mamma befann sig var oklart, men jag är säker på att personalen på restaurangen visste vem hon var och såg till att de återförenades så småningom.

Foto: John Göransson.

Den tuffa snubben på den andra bilden har flyttat på restaurang Bossa Nova i Gerani väster om Chania

. Han ligger helst på värdinnans stol vid kassan och hon får sätta sig längst ut på sitsen när hon ska ta betalt. Han tänker inte flytta på sig. Resten av familjen hänger på gården utanför. Sedan rökarna tvingats ut får katterna mer sällskap än tidigare, det verkar de inte ha något emot.

P.S. Från och med i dag skippar vi vinjetten ”Dagens bildpar” i rubrikerna. Den lever fortfarande kvar som kategori, so om du vill se alla bildpar finns de i menyn överst eller bland kategorierna till höger, där de heter ”Dagsbilder”. D.S.

Booking.com

En reaktion till “Alla dessa grekiska katter

  • 20 februari, 2020 kl. 18:35
    Permalink

    Katterna i Grekland känner säkert varje Greklandsresenär till. Oftast ser de ganska välmående ut, men då vi för några år sedan visiterade Paleochora på sydvästra Kreta såg katterna nog bedrövliga ut. Så eländiga katter har jag aldrig förr sett i Grekland, tyckte riktigt synd om dem. Så det är nog bättre att de blir opererade och inte får för många ungar än blir vanskötta. Till julen var vi på Lanzarote, där jag inte varit förut, och det var en glädje att se hur välmående katter där fanns. De hade här och där små ”hus” dit någon varje dag förde mat och vatten åt katterna 🙂 Katterna håller ju också mus- och råttbeståndet under kontroll! Hemma har vi två välgödda katter som nog inte har en aning om hur mycket tuffare liv deras artfränder lever på sydligare breddgrader….

    Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: