fbpx

Vinter i en grekisk by

Loading...

Vi är i Spili, en liten by mellan Kretas nord- och sydkust. Vi har tagit bussen hit från Rethymnon. I morgon bitti ska vi vandra ner till sydkusten, men först ska vi bo här en natt. Det är slutet på december, byn är rustad för vintern.

Vi vandrar längs huvudgatan på jakt efter någonstans att äta middag. Vi går in på den ena av byns två kafenion och frågar om de har mat. Det har de. Potatis bakas i vedkaminen mitt i rummet och vi får snart in ett fat, tillsammans med andra grönsaker, olivolja och ost. God och närande vintermat, alla råvaror kommer från trakten, inklusive vinet och den hemgjorda tsikoudia som värden bjuder på.

Vi går tidigt till sängs, vi har en lång dag framför oss.

Värmekälla och bakugn för potatis. Foto: John Göransson.

En reaktion till “Vinter i en grekisk by

  • 22 februari, 2020 kl. 11:50
    Permalink

    Härligt, och så typiskt grekiskt, visst vi fixar ngt att äta åt er.

    Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: