fbpx

Rena grekiskan

Loading...
Loading...

Varje morgon cyklade vi hemifrån, ner till Spanziatorget. Klockan nio satte vi oss i skolbänken med en frappé och en flaska vatten från bageriet i bottenvåningen. Vi skulle lära oss grekiska. Vi kämpade med verbböjningar och prepositioner, medan solen sken utanför. På eftermiddagarna satt vi hemma eller på någon uteservering med hemläxan.

Vi fick våra diplom av Evangelia efter två veckor. Det vete tusan om vi hade förtjänat dem, men vi hade i alla fall betalat för dem. Nåja, numera kan vi hanka oss fram hyggligt och göra oss missförstådda på grekiska. Någonstans i huset har vi Brian Church’s bok ”Learn Greek in 25 years”. Vi har hållit på i 30 år nu, vi är långtifrån färdiga.

En reaktion till “Rena grekiskan

  • 28 februari, 2020 kl. 08:28
    Permalink

    Min egen erfarenhet av att lära sig lite grekiska är inte skolbänken utan ute med folket i Grekland, lyssna och lär, du gör en massa fel men greken rättar gärna till felen och så babblar man vidare. För oss har det varit den rätta vägen, men språket är en färskvara, efter ett tag i Sverige så tappar man en hel del men så fort man kommer till Grekland igen så vaknar språket till efter ett par glas.

    Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: