fbpx

Vårt älskade tak

Här uppe tillbringar vi en stor del av vår tid. Vi har lagt trätrall på golvet, spänt upp segelduk som solskydd. I trapphuset ett minikök, så att vi ska slippa springa upp och ner så mycket. Köket ligger tre våningar under oss.

Vi har utsikt i alla riktningar. Havet i norr, bergen i söder, staden i öster och stadsmuren i väster. Men mest ser vi andra hustak. Grekerna använder inte sina tak till att vara på, de används till solvärmare och tvätt. Nu har många av husen blivit semesterlägenheter, men ägarna har inte investerat i takterrasser, så på kvällarna är vi ganska ensamma häruppe.

Utsikt österut. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: