fbpx

Svartbyggen är en grekisk tradition

Loading...
Loading...

Det finns gott om svartbyggen i Chania. På bilden ovan syns ett av dem. Det byggdes under juntatiden (1967-1974) och står fortfarande kvar. Hotellet är populärt, framför allt bland människor som kommer till stan i affärer. Det är säker tinget fel på det. Men det borde inte stå där. Husen runtom är byggda byggda av venetianarna på 1400-talet. Hela området är byggnadsminnesmärkt.

Enligt mina källor finns ett beslut om att hotellet, liksom flera andra byggnader, ska rivas. Men juridikens kvarnar maler långsamt i Grekland, så det är svårt att veta när, om någonsin, det kommer att ske. Det har skett på andra ställen i staden. På bilden nedan syns resterna av de hus som tidigare skymde den bysantinska stadsmuren, som troligen började byggas på 600-talet. Nu pågår arbete med att återställa detta viktiga byggnadsminne.

Chanias bysantinska stadsmur friläggs långsamt. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: