fbpx

Nytt om Grekland All Exclusive

De senaste dagarna har varit bråda på redaktionen. Under veckan har vi publicerat totalt 17 artiklar, några av dem har uppdaterats kontinuerligt.

Det mesta av fliten beror på dramatiken kring Greklands gräns mot Turkiet, oroligheterna på Lesbos och Chios, samt Coronaviruset. Men vi har också publicerat dagliga bildnotiser. Sedan oroligheterna bröt ut på Lesbos har det i princip varit ett heltidsjobb att hålla sidan uppdaterad.

Vi har har också gjort ett födelsedagsquiz, med frågor kring de jubileumsartiklar vi publicerade i förra veckan. Facebookgruppen Grekland All Exclusive fyllde nämligen två år i måndags.

Rekorden har haglat

Fliten har belönats. Läsarrekorden har haglat under veckan. Det började i torsdags, då vi slog nytt dagsrekord för antal läsare och sidvisningar. Dagen efter rök det gamla månadsrekordet från augusti 1919 för såväl antal läsare som antal sidvisningar, trots att det var ett par dagar kvar av månaden, som bara hade 29 dagar. Över 11 000 läsare läste över 20 000 artiklar i februari. Samma dag rök veckorekordet och när detta skrivs ligger vi mer än 30 procent över det förra rekordet, som bara blev tre veckor gammalt.

Booking.com

Grekland All Exclusive har efter ttå år etablerat sig som en av de viktigaste källorna på Svenska för alla som är intresserade av Grekland. Förra veckan började vi också med en försiktig utrullning på engelska och nu finns ungefär en tredjedel av läsarna utanför Sverige.

Facebooksidan Grekland All Exclusive har fått 11 nya medlemmar under veckan, lika många som systergruppen Bo i Grekland.

Det hade förstås varit lättare att glädjas åt allt detta om det inte hade varit dåliga nyheter från Grekland som lockade flest läsare. Vi får hoppas att det snart blir utrymme för roligare nyheter.

Uppskjuten reportageresa

Tyvärr har Coronaviruset fått oss att tills vidare skjuta på en planerad reportageresa till Peloponnesos. Inte för att vi tror att det är större risk att smittas i Grekland, tvärtom. Snarare handlar det om risken att drabbas av karantän eller reserestriktioner. Då känns det bättre att vi håller oss hemma och skriver om Grekland från Sverige. Vi får se när vi kommer iväg. Det är nu två månader sedan vi senast besökte Grekland.

3 reaktioner till “Nytt om Grekland All Exclusive

 • 2 mars, 2020 kl. 20:19
  Permalink

  Hej hej.
  Jag läser alltid din blogg i mobilen.
  Sen nån vecka tillbaka så är sidan helvidrig att läsa via mobilen. MASSOR med reklam som studsar hit o dit. Va har hänt? Nått hos dig o sidan?

  Svar
  • 2 mars, 2020 kl. 21:09
   Permalink

   Grekland All Exclusive kostar mycket tid och resurser att producera. Vi försöker helt enkelt få lite intäkter. Jag hoppas att du har förståelse för det.

   Svar
   • 3 mars, 2020 kl. 21:36
    Permalink

    Jag förstår 🙂
    Och brukar inte reagera på reklam i bloggar.
    Men denna sidan blev jätterörig. 😦

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: