fbpx

Jul på Atens flygplats

Våra mellanlandningar i Aten är ofta för korta för att åka in till stan men för långa för att inte tristessen ska slå till. Det är inget fel på Atens flygplats. Säkerhetskontroll och incheckning går oftast fortare än på andra stora flygplatser, det är rent och snyggt. Det finns hyggliga ställen där man kan äta, dricka och shoppa. Men man kan den snabbt.

Den här julen hade vi en mellanlandning på drygt 2 timmar. Den brukar vi tillbringa i Aegeans lounge, eftersom vi oftast har vouchers att utnyttja, eller så betalar vi 30 Euro, det gör man lätt av med på tre timmar på en flygplats.

Denna gång flög vi inte med Aegean eller Olympic, så våra vouchers gick inte at använda. Vi köpte i stället varsin öl från Korfu, pratade med den trevlige mannen i baren och lyssnade på live-radiosändningen som pågick i terminalen. Sedan missade vi planet. Vi hade glömt att ställa om klockan till grekisk tid! Bara att köpa nya biljetter, denna gång med Olympic. Nu var vi välkomna till den julpyntade loungen, där vi kunde tröstäta och tröstdricka i några timmar. Klen tröst.

Jul i loungen. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: