fbpx

Greklands övergivna hus

Loading...

En del av dem träffades av en bomb under kriget. Andra blev hel enkelt övergivna av sin ägare. Inte sällan är det staten som äger husen. Ibland fungerar el och vatten fortfarande, trots att de har varit övergivna i decennier. En del av dem ligger i de mest attraktiva lägena i städerna.

In flyttar anarkistiska husockupanter, migranter, hemlösa, kringflackande människor och djur. Graffitin täcker fasaderna, växtligheten frodas vilt. De är oftast byggda av sten, betong eller tegel. Det är därför de står kvar, trots vanskötseln. Bilden ovan är tagen i Chania, den nedanför i Aten.

I Exarchia. En gång låg här ett klassiskt café. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: