fbpx

Regeringen presenterar första stegen för att öppna Grekland

Loading...
Loading...

Greklands utvecklingsminister Adonis Georgiadis presenterade på torsdagen de första stegen i regeringens plan för att öppna landet. Butiker, frisörer, gym och andra inrättningar kommer att öppnas i omvänd ordning mot när de stängdes, med början i mitten av maj.

Det innebär att de första butiker som öppnar är de som stängde 18 mars. Därefter följer de butiker och lokaler som stängde 13 mars, bland annat frisörer, gym och skönhetssalonger.

Inga datum presenterades för när hotell, restauranger, barer och caféer kommer att öppna. Inte heller när de hårda reserestriktionerna upphävs. Det rådande utegångsförbudet kommer att upphävas 27 april, enligt planen.

Regeringen har lovat att presentera en mer komplett plan för att öppna hela det grekiska samhället senast 27 april. Grekerna väntar med spänning.

Detta innebär inte att Grekland återgår till det normala. Snarare kommer landet att mer likna Sverige, med uppmaningar om att hålla avstånd och inte i onödan vistas bland andra människor. Skolor, hotell, barer caféer och restauranger kommer att vara stängda, turismen kommer att vara stendöd.

En grekisk småföretagarförening räknar med att omkring 100 000 småföretag och egenföretagare kommer att gå under på grund av coronakrisen. En enkät de har genomfört pekar på att 250 000 jobb kommer att försvinna.

Alla artiklar om Greklands kamp mot coronaviruset finns här.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: