fbpx

Grekland förlänger utegångsförbudet till 4 maj

Loading...
Loading...

Utegångsförbudet i Grekland kommer att förlängas med en vecka, till 4 maj, meddelade regeringens talesman Stelios Petsas på torsdagen. Han sade också att premiärminister Kyriakos Mitsotakis nästa måndag kommer att presentera regeringens plan för hur restriktionerna i landet gradvis ska avvecklas.

Läs alla artiklar om coronaviruset i Grekland här

Landets skolor, caféer, köpcentra, restauranger och barer har haft stängt sedan 13 mars och sedan 23 mars råder i praktiken utegångsförbud i landet, i ett försök att hindra spridningen av coronaviruset i ett land där sjukvårdssystemet är kraftigt försvagat efter tio års ekonomisk kris.

I den senate rapporten på onsdagen hade Grekland registrerat 2 408 fall av coronavirus och 121 dödsfall i Covid-19. I Sverige var antalet smittade samtidigt 16 004 och antalet dödsfall 1 937.


.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: