fbpx

Det här är Greklands plan för återöppnande

Loading...
Loading...

Nu har Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis presenterat planen för att öppna landet efter den i princip totala nedstängning det befinner sig i sedan mitten av mars. Här är hela listan.


Du kan läsa alla artiklar om Grekland och Coronaviruset här.

Steg 1-4

Steg 1, 4 maj: Grekerna kommer inte längre att behöva skicka SMS innan de går ut. En del småbutiker och frisörer kommer att öppna. Organiserade stränder förblir stängda, men individuell sportutövning tillåts. Kyrkorna kommer att öppna för enskild bön, med hårda restriktioner för maximalt antal besökare.

Steg 2, 11 maj: Övriga butiker, utom köpcentra, öppnar. Gymnasieskolor kommer att öppna.

17 maj: Gudstjänster i kyrkorna blir tillåtna

Steg 3, 18 maj: Högstadieskolorna öppnar. Parker, Museer och arkeologiska utgrävningsplatser öppnar. Det blir åter tillåtet att resa mellan olika regioner i Grekland.

Steg 4, 1 juni: Köpcentra, Restauranger och caféer får öppna uteserveringarna, men med krav på minst 2 meters avstånd mellan borden och högst fyra personer vid varje bord.

Steg 5-7, inga datum satta ännu

Steg 5: Öppnar åretruntöppna hotell och utomhusbiografer (1,5 meters avstånd mellan åskådarna).

Steg 6: Lekplatser och andra utomhusaktiviteter öppnar.

Steg 7: inget datum är satt för det heller, Nu öppnar restauranger och caféer inomhus, liksom nöjeslokaler, turisthotell och idrottsplatser.

Inga besked om utlandsturismen

Vi lär få vänta med besked om hur det går med resandet över gränserna. EU:s turistministrar träffades på måndagen för att diskutera gemensamma regler för detta. En separat artikel om det finns här. Det enda vi vet om det mötet är att det finns delade meningar bland medlemsländerna om när turismen kan komma igång igen. Hårdast motstånd kommer från Tyskland, medan Medelhavsländerna trycker på för att rädda åtminstone en del av årets säsong.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: