fbpx

Svensk med Covid-19 på sjukhus i Chania

Loading...
Loading...

I Chania har det hänt som vi fruktade mest: En 20-årig svensk har tagits in på sjukhus och fått diagnosen Covid-19. Han är inte turist, utan arbetade, sannolikt för ett svenskt telefonsupportföretag, i Chania. Han fick diagnosen redan i maj i Aten, men skrevs ut efter att läkarna bedömt honom som frisk.

Nu arbetar myndigheterna i Chania med att spåra upp de personer 20-åringen har haft kontakt med.

Detta är oroande av tre skäl:

  1. Många greker är väldigt skeptiska till att släppa in svenska turister, eftersom de tror att vi lever som om coronaviruset inte existerar.
  2. Chania, som är det populäraste resmålet i Grekland för skandinaver, har hittills varit förskonat från Covid-19.
  3. Många greker vägrar att tro på att man blir immun och smittfri när man en gång har haft Covid-19.

Det finns inte ett enda fall i världen där samma person har fått Covid-19 två gånger. Däremot är det mycket vanligt att sjukdomen återkommer efter en period när patienten felaktigt har bedömts som frisk. Det är alltså samma smitta båda gångerna.

En källa som vill vara anonym säger till Grekland All Exclusive att 20-åringen hade Covid-19 när han kom till Aten. Han testade positivt och fick sitta i karantän till dess provet var negativt och sedan ytterligare två veckor därefter. Det är oklart om testet visade att han hade utvecklat antikroppar eller bara visade att han inte hade Covid-19 längre.

Nyheten om den smittade svensken sprider sig nu som ett coronavirus i sociala medier. Det kan då vara värt att komma ihåg tre saker: han är inte turist, vi vet inte om han smittades i Sverige och han har inte har blivit smittad i Chania. I övrigt kan vi bara hoppas att han inte har hunnit smitta några andra.

Grekland All Exclusive planerar att öppna sommarredaktionen i Chania 18 juli.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: