fbpx

Inget direktflyg från Sverige till Grekland före 15 juli

Svenskarna är tillbaka på ruta ett. Sverige beslutade att avskaffa reseavrådan till Grekland 30 juni, i stället för 15 juli. Nu tycks Grekland ha beslutat att inte släppa in direktflyg från Sverige förrän 15 juli. Detta enligt den nationella grekiska nyhetsbyrån Amna. Beslutet fattades vid ett regeringssammanträde på måndagen, uppger Amna.

Det är Sverige och Storbritannien som undantas när Grekland på onsdag öppnar alla landets flygplatser för turister. Greklands regering har ännu inte kommit med något officiellt tillkännagivande, men Amna tycks ha väl placerade källor som deltog i mötet.

Notera att det inte innebär inreseförbud för svenskar. Det handlar om direktflyg från svenska flygplatser. Hur det blir med de nuvarande reglerna om provtagning och karantän för resenärer från flygplatser i Stockholmsområdet återstår att se.

”Hela öppningsprocessen är dynamisk och kommer att utvärderas kontinuerligt”, sade premiärminister Mitsotakis på mötet, enligt Amna.

”Detta är ett tillstånd som inte går att förutse och det är oundvikligt att misstag kommer att begås. Men med bra samarbete och beslutsamhet kan vi hantera dem”, sade han.

Grekland All Exclusive återkommer med mer information om konsekvenserna av detta så snart det finns någon.

Det nya normala

Annars var måndagen första dagen på ”det nya normala” för grekerna Biograferna har öppnat. Konserter är åter tillåtna, liksom mässor och events. Nu lyfter Grekland de sista restriktionerna.

Förutom reglerna om munskydd, som många struntar i, är Grekland nu mer öppet än Sverige. Å andra sidan har Sverige extremt många fler som har insjuknat och dött i Covid-19 än Grekland. Hittills har 3 376 insjuknat och 191 dött i Covid-19.

En annan förändring som är viktig för turister är att taxibilarna nu får ta tre passagerare, från tidigare bara en. Det är en mycket viktig ändring för alla som reser individuellt till Grekland.

På onsdag släpps internationellt flyg in på alla flygplatser, från att hittills ha varit hänvisade till Aten och Thessaloniki. Men svenskar och britter får av allt att döma vänta ett par veckor till.

4 thoughts on “Inget direktflyg från Sverige till Grekland före 15 juli

 • 30 juni, 2020 kl. 15:25
  Permalänk

  Hej, kan jag ”mellanlanda” i Italien och vara där några dagar och sedan ta ett flyg till Grekland därifrån.
  /Fredrik

  Svar
  • 30 juni, 2020 kl. 15:29
   Permalänk

   Jag vet inte. Det måste du kolla med de italienska myndighetena. Du måste hus som helst testa dig när du landar i Grekland.

   Svar
 • 30 juni, 2020 kl. 06:36
  Permalänk

  Hej, innebär detta att man släpps in i Grekland om flyget har mellanlandat i ett annat land innan man kommer till Grekland? Förstår inte vad det skulle göra för skillnad?
  /Marika

  Svar
  • 30 juni, 2020 kl. 15:35
   Permalänk

   Det är skillnad på några resenärer och ett fullastat plan med svenskar, eftersom alla svenskar ska testas på flygplatsen.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: