fbpx

Nedräkning till Grekland: 18 dagar kvar

Loading...

Det känns som en oändlig tid innan vi får resa till Grekland nästa gång. Vi fördriver tiden med en titt på vad som hände i dag för 16, 6, 5, 3 och 1 år sedan.


2004: Till Avlaki

Avlaki. Foto: John Göransson.

Nisyros finns en övergiven by, långt från närmsta bebyggelse. Eller fanns, det kanske har flyttat in en massa folk nu i ruinerna av den lilla italienska hamn som en gång fanns här.

På väg till Avlaki, med sonen framför på sadeln. Foto: John Göransson.

Avlaki, som byn hette, var en mycket vacker och fridfull plats, där vi brukade snorkla nakna i den lilla hamnbassängen. Den här dagen gjorde vi en sådan tur med mopederna. Jag minns att jag körde över en stor ödla på vägen ner, jag hade ingen chans att väja. Så småningom fick vi sällskap av en grekisk familj som bjöd på sjöborrar som barnen plockade upp. Det var mycket gott.

2014: En mycket varm dag på taket

Vi älskar vårt tak. Men vi måste få upp ett solskydd, om vi ska kunna vistas där på dagarna. Vi cyklar iväg till Simple City, Chanias svar på Jysk Bäddlager, och hittar en pergola med tygtak som går att dra undan.

Det är dags att montera. Det är mycket varmt på taket, det är många delar att sätta ihop. Efter mycket bestyr och massor av iste är det klart. Äntligen skugga! Jag rasar i säng och sover resten av dagen, drabbad av solsting.

2017: Taket igen

Det finns väldigt många bilder från vårt tak. Den här dagen är det 40 grader varmt i skuggan, i solen är det bastuvärme. Numera är det försett med trätrall för att förstärka bastukänslan ytterligare. Växterna behöver vatten minst två gånger om dagen, då växer de så att det knakar. Vi älskar att använda dem i matlagningen. Och så förstås myntan till mojitos.

2019: Finöl på Plaka

Det finns flera bra barer i Chania. En av våra favoriter heter Plaka. Där sitter man bra på kvällarna, dessutom har de ett fantastiskt utbud av öl från grekiska mikrobryggerier. Här njuter vi av en weiss och en red ale från Ali i Thessaloniki. Det bryggeriet har jag besökt ett par gånger.

3 thoughts on “Nedräkning till Grekland: 18 dagar kvar

 • 14 juli, 2020 kl. 12:57
  Permalänk

  Hej John,
  Har du hört att man måste covid19 testa sig negativt inom 72 timmar innan man tar flyget ner till Grekland?
  En kusin på Kreta hade hört det på Grekisk TV!
  Är det sant?

  Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: