fbpx

Nedräkning till Grekland: Elva dagar kvar

Det blev några dagars uppehåll i nedräkningen, eftersom det hände så mycket Nu fortsätter den, trots att vi ännu inte vet om vi kommer iväg. Grekland har ännu inte gett besked om vad som händer med direktflyg från Grekland efter 15 juli. Så vad hände i Grekland 7 juli? Nedslag från 2004, 2014, 2017 och 2019.

2004: En dag på Symi

Vi gör en dagsutflykt från Nisyros till Symi. Vi tar med oss mopederna på båten och kör över ön till stranden på andra sidan. Det var senaste gången vi besökte ön.

2014: Matdags

Kvarterets katter väntar på mat utanför huset. Vi och grannarna turas om med matningen, i dag är det vår tur.

Foto: John Göransson.

2017: En ny bra bar

sdr

Vangelis vill att vi ska testa en ny bar, som en av hans kompisar har öppnat. Den ligger vid Splanziatorget i östra delen av Gamla stan. Bra musik på vinyl, trevlig personal. Vi hänger ett tag.

2018: Sverige åker ut ur fotbolls-VM

En aktiv dag, ser jag i mitt fotoalbum. Tvätt och städning hemma, cykeltur till Chalepa för lunch, eftermiddagsdopp i andra ändan av stan. På hemvägen passerar vi en turistbar i Nea Chora och ser att de kör kvartsfinalen Sverige-England på storbildsteven. Vi slår oss ner mer en öl, tillsammans med svenskar och engelsmän som faktiskt bryr sig. Det tar inte många minuter innan England gör 1-0 och en bit in i andra halvlek blir det 2-0. Dags att gå hem. Årets timme med fotboll är över.

2019: Valdag

I dag är det val i Grekland. Jag är uppe tidigt och gör en första ståuppare utanför skolan som är vår närmaste vallokal. Det kommer att bli totalt fyra rapporter i Expressen-TV den här dagen. Vi hinner ta ett dopp mellan sändningarna, den sista gör jag från ett café på Splanziatorget. Grekland byter regering, nazisterna åker ut ur parlamentet. Det känns ganska bra.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: