fbpx

Sverige släpps in i Grekland 20 juli

Loading...

Nu kom beskedet. Direktflyg till Grekland från Sverige tillåts från 20 juli, fem dagar senare än vad som tidigare meddelats. Det uppgav svenska UD på torsdagen. Den grekiska regeringens talesperson Stelios Petsas uppgav i måndags att det datum som gällde var 22 juli, men det tycks nu ha ändrats.

Detta innebär att startdatum skjuts upp ytterligare fem dagar. Incheckningen skulle snart ha öppnat för de första flyg som var planerade att lyfta till Grekland från 15 juli. Många tar besviket emot beskedet, med väskorna packade och allt förberett inför resan. En del har redan blivit avbokade flera gånger.

Utgången var oviss i det längsta. Å ena sidan flygbolag, researrangörer, hotell- och restaurangägare som blir alltmer desperata. Det gäller i synnerhet på populära ”svensköar” som Kreta och Rhodos. Därtill alla greker som vill återförenas med sina familjer, de flyger mest till Aten och Thessaloniki. Å andra sidan det faktum att mer än hälften av de nya Covid-19-fallen i Grekland förra veckan var ”import” med utländska turister. Om myndigheternas inte kan övertyga grekerna om att de har situationen under kontroll kan de tvingas till åtgärder. Dessutom följer Greklands regering den svenska Folkhälsomyndighetens rapporter över upptäckta fall och döda. Även om trenden är stadigt minskande så har det hittills inte varit tillfredsställande nog för att ens våra nordiska grannländer ska släppa in oss.

Svenskarna det dåliga exemplet

Man kan också se svenskarna som offer i det politiska spel som pågår i Grekland. Storbritannien, som har fått klartecken från 15 juli, är en mångfaldigt större marknad än Sverige och sedan ett par månader har Sverige använts som Europas dåliga exempel, för att försvara de hårda åtgärderna i Grekland. De svenska siffrorna över antalet smittade har skjutit i höjden de senaste veckorna, på grund av att antalet tester har mångfaldigats. Antalet döda och antalet som får intensivvård har däremot minskat snabbt.

One thought on “Sverige släpps in i Grekland 20 juli

  • 13 juli, 2020 kl. 16:14
    Permalänk

    Vi luttrade resenärer som har boende på tex Kreta letar oss fram via sunkiga
    siter som Supersavertravel mm och använder reguljära flygbolag som KLM mm för att ta oss fram.

    Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: