fbpx

På måndag öppnar Grekland förmodligen – lite

Loading...

På måndag kommer förmodligen butikerna i Grekland att öppna igen efter 72 dagar i lockdown (med tillfälliga lättnader över julhelgerna). Men inte överallt, inte alla butiker och inte hur som helst.

Premiärminister Kyriakos Mitsotakis sade i en intervju i Antenna TV att epidemiologiska data är mycket bättre och att han därför vill att butikerna ska öppna. Det kommer i så fall att bli via ”klick away” eller ”klick inside”. Klick away är det som gällde under julhelgerna, då förbeställda varor kunde hämtas utanför butikerna.

Klick Inside

Enligt Panagiotis Stampoulidis, ordförande i Greklands Handelskammare, kommer kläd- och skobutiker att öppna med ”Klick inside”. Det innebär att kunder får komma in i butikerna efter att ha bokat tid, men att de måste göra kontaktlösa betalningar. Regler om maximalt antal kunder per kvadratmeter kommer att gälla även i fortsättningen.

I områden som är i extra hård lockdown kommer butikerna sannolikt att förbli stängda. Just nu gäller det Västra Attika, Boeotia, Rodopo, Kozani, Kalymnos och Lesbos.

Experterna räknar med att smittan kommer att öka när restriktionerna lättas, men att situationen ändå är bättre nu när vaccinationerna har kommit igång.

Det slutgiltiga avgörandet kommer förmodligen inte förrän på fredag. Någon återgång till det normala blir det inte förrän 60-70 procent av befolkningen är vaccinerad.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: