fbpx
CoronavirusCovid-19Grekland All ExclusiveResorSverige

Mitt covidbevis tar mig inte till Grekland

Uppdaterad 5 juli, 09:40

Nu skulle vi vaccinerade Greklandsälskare äntligen slippa alla tester. Bara att hämta sitt covidbevis och åka till flygplatsen. Problemet är att för många blev covidbeviset en besvikelse, eftersom det inte alls bevisade att vi är vaccinerade.

Det var en del strul i början, när tiotusentals svenskar samtidigt gick in på hemsidan covidbevis.se. Men när jag väl blev insläppt gick det galant och bara några klick senare var covidbeviset färdigt för nedladdning och levererat till den elektroniska brevlådan.

Sedan kom besvikelsen. Där stod att jag bara hade fått en dos av två, trots att det var tre veckor sedan jag fick den andra dosen. Det är med andra ord oanvändbart för inresa till Grekland. Uppdatering: Måndag 5 juli registrerades båda doserna i mitt covidbevis.

Fyra dagar senare blev det rätt. Nu är jag resklar.

Har du hämtat ditt Covidbevis och var det korrekt? I Facebookgrupperna ”Bo i Grekland” och ”Grekland All Exclusive” finns nu en enkät där du kan svara på det. Just nu har omkring en tiondel uppgett att informationen har varit felaktig eller att de inte kunnat hämta det alls, trots att de är vaccinerade.

Som tur är har vi lång tid kvar till resan, så jag nöjde mid med att skicka ett mail till E-hälsomyndigheten. På hemsidans ”Frågor & Svar” fanns alternativet ”Det står att jag bara har fått en dos, trots att jag har fått båda doserna”, vilket fick mig att misstänka att detta inte var en engångsföreteelse. Mycket riktigt. Rapporterna om fel haglade in. Några fick veta att de inte var vaccinerade alls, andra att de bara hade fått en dos. En del tvingades ställa in resan, eftersom de hade räknat med att få sina covidbevis. I dag skrev Expressen om saken.

E-hälsomyndigheten uppdaterade på fredagseftermiddagen sin information på hemsidan Så här står det (bland annat):

”I en mindre andel har vaccindoser saknats – till exempel har bara en dos synts, trots att personen har vaccinerat sig två gånger. Nu har Region Stockholm identifierat ett tekniskt fel i filöverföringen och liknande fel undersöks i andra regioner. De vaccindoser som saknas kommer att föras in i Nationella vaccinationsregistret snarast möjligt, med start i helgen.”

Senare fick vi veta att det handlade om 170 000 stockholmare, som hade fått sitt vaccin i juni. Men nu verkar problemet vara löst.

På E-hälsomyndighetens hemsida i dag.

Här kan du läsa om hur det är tänkt att Covidbeviset ska fungera.

2 svar på ”Mitt covidbevis tar mig inte till Grekland

  • Hej
    På mitt covid pass så står det dos 2 av 2 , men det är bara sista dosens datum som står med på beviset , är detta rätt eller fel ?
    Mvh Bengt

    Svar
    • Rätt.

      Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa