fbpx

Vad gör man på Atens flygplats?

Loading...

Om man flyger reguljärt till och från den grekiska övärlden så blir man ofta sittade på Atens flygplats ett tag. Möjligheterna till shopping brukar snabbt vara uttömda. Så här kommer lite tips på hur man kan fördriva tiden:

  • Upp till en timme: Leta reda på anslutningsflyget, gå på toa. Ta det lugnt.
  • En till två timmar: Besök den utmärkta vinbaren Kir Yannis i terminalen. Provsmaka goda grekiska viner, ät lite ost och chark. Kir Yannis ägs av Yannis Boutaris, borgmästare i Thessaloniki. Deras viner är från OK till väldigt bra.
  • Två till fyra timmar: Kanske läge att beställa ett ”lounge pass” och utnyttja någon av loungerna på flygplatsen. Kostar från 239 kronor och för det få du sitta bekvämt, lämna in bagaget, äta och dricka från buffén och få fri tillgång till Wifi. Måste bokas i förväg. Väl investerade pengar, om du inte har små barn.
  • Mer än fyra timmar: Kanske läge att lämna flygplatsen? Ta tåget eller tunnelbanan till Aten, promenera ner till Plaka. (Akta dig för bussen, den kan fastna i köer.) Där kan du äta en måltid, sätta dig på en uteservering eller ta en promenad. Se bara till att ha gott om tid att ta dig tillbaka.
  • Mer än sex timmar: Då handlar det oftast om övernattning och tidigt flyg. Rådet är att undvika så lång väntan mellan flyg, eller att ta ett rejält stopp på minst ett dygn i Aten.

Flygplatsens hemsida         Ankomster och avgångar      Flygplatsens app

One thought on “Vad gör man på Atens flygplats?

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: