fbpx

Rembetika i en källare på Söder

Loading...
Loading...

Helt oplanerat står vi plötsligt där i trängseln, i en svettig källare under puben Southside på Södermalm i Stockholm. I lokalen finns fem svenskar (varav en står i baren). Nästan alla andra är unga greker, en del av den stora grupp som har kommit hit sedan krisen bröt ut 2008. Det märktes redan utanför, eftersom trottoaren var full av rökare.

Det är grekisk musik och det är fritt inträde. På scenen sitter Svoura (det finns bättre bilder på deras Facebooksida), fem greker som spelar traditionell grekisk musik med slagsida åt rembetika. Enligt ett inlägg på Facebooksidan är detta deras första publika framträdande. Det märks inte!

Det är knökfullt i lokalen scenen och så småningom blir det precis som i Grekland. Alla sjunger med, många dansar. Svoura är riktigt bra och publiken stormtrivs. Jag hoppas att Svoura snart gör sitt andra offentliga framträdande. Så att vi inte behöver åka till Grekland varje gång vi blir sugna på äkta rembetika.

Vi fick titta på Svoura i mobilen. Synd att traditionella grekiska band alltid sitter och spelar. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: