fbpx

2 000 i karantän på kryssningsfartyg vid Greklands kust – flygbolag i konkurs i natt

Loading...

Detta är en kort nyhetstext om coronaviruset. En längre uppdatering kommer senare, här är onsdagens artikel. Påverkas du? Glöm inte att svara på vår enkät!


Omkring 2 000 passagerare sitter sedan i onsdags i karantän på det grekiska kryssningsfartyget MSC Opera. Alla har uppmanats att stanna ombord och många som befann sig på en utflykt i land fick skynda sig tillbaka ombord på fartyget, som låg i Atens hamnstad Pireus.

Orsaken är att en österrikisk passagerare från en tidigare kryssning har testats positivt för coronavirus. Enligt fartygets befälhavare har han tillbringat två veckor ombord på fartyget under en kryssning i östra Medelhavet i februari. Hans symptom uppträdde inte förrän han hade lämnat fartyget. Ingen som är ombord nu uppvisar några symptom.

Fartyget tilläts fortsätta kryssningen och lämnade Piraeus vid femtiden på onsdagen på väg mot Korfu, dit det beräknas anlända på torsdagseftermiddagen,

Flybe i konkurs

På natten till torsdagen lämnade det brittiska regionalflygbolaget Flybe in en konkursansökan och ställde med omedelbar verlkan in alla flygningar. Flybe var i första hand ett regionalflygbolag, men flög även utrikes, till bland annat Aten, Thessaloniki och Heraklion på Kreta. Flera brittiska charterbolag använde Flybe.

Flybes hemsida.

Flybe var Europas största regionalflygbolag och svarade för nära 40 procent av allt inrikesflyg i Storbritannien. Flygbolaget har haft finansionella problem länge, men enligt konkursförvalttaren har coronavisuset ”ökat trycket”.

Bolaget hade över 2 000 anställda och transporterade varje år omkring 8 miljoner passagerare.

Två nya coronafall i Grekland

Två nya fall av coronavirus har upptäckts i Grekland, som nu har tio konstaterade fall. Det rör sig om ett gifta par som har rest tillsammans i Israel och Egypten.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: