fbpx

Nyheter för sommarens Greklandsresenärer

Loading...
Loading...

Från 1 juli inleder Grekland nästa fas i processen att öppna för utländska turister. Då tillåts flyg till alla landets flygplatser. Regeringen har ännu inte lämnat besked om huruvida det blir fortsatta obligatoriska tester för alla som kommer från flygplatser i Stockholmsområdet, men det finns indikationer på det.

En viktig nyhet, som gäller alla, är det formulär som alla resenärer måste fylla i online senast 48 timmar innan de landar. Formuläret, som du hittar här, kallas Passenger Locator Form (PLF). Där fyller du i namn, ålder, kontaktinfo och andra uppgifter. Viktigast: Nu måste du ha en adress färdig när du fyller i blanketten, det går inte att resa utan att ha bokat inkvartering i förväg.

Det tar omkring fem minuter att fylla i formuläret och för att kunna göra det måste du ha ditt flightnummer och numret på ditt pass eller nationella ID-kort, samt adress till din tillfälliga eller permanenta bostad eller bostäder i Grekland. Du kommer att få ett mail med bekräftelse inom några minuter och senare får du ett mail med en QR-kod som du ska visa upp när du landar.

Mer information om vilka regler som gäller för sommarens Greklandsresor finns här

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: